English
De ondernemer achter De Hof van Eden Social Sandwiches

''Kleine broodjes, grote missie.''

De Hof van Eden Social Sandwiches

De Hof van Eden gaat met zijn Social Sandwiches de strijd aan tegen ondervoeding door maaltijden te doneren aan weeskinderen en een foodprogramma te ontwikkelen.

Social Sandwiches
Als foodlunch cateraar legt De Hof van Eden zichzelf de verantwoording op iets terug te doen voor deze wereld. Met het Social Sandwich concept dragen zij hun steentje bij in de strijd tegen honger en ondervoeding. Om dit gevecht direct aan te gaan doneert De Hof van Eden voor elke afgenomen lunch een maaltijd aan weeskinderen. Dit doen zij bij partner weeshuizen, waar zij volledig verantwoordelijk zijn voor het eten. Daarnaast is De Hof van Eden een universeel food programma aan het ontwikkelen door samenwerking met experts om zo de kwaliteit van het eten te verbeteren. Tegelijkertijd versnellen ze de transitie naar duurzame voedselconsumptie en -productie door productketens van ingrediënten transparant te maken met videocontent.

Inspiratie & authentieke smaken
Founders Rick en zijn zoon Jorik Hofland zijn tijdens hun reizen geïnspireerd door de vele authentieke smaken. Helaas zagen zij tijdens hun reizen ook dat een gezonde maaltijd niet voor iedereen vanzelfsprekend is. In Nederland bedachten ze dat ze iets met deze ervaring wilden doen; iets typisch Nederlands en alledaags combineren met de smaken die ze in het buitenland tegenkwamen. Mooie producten voor iedereen beschikbaar maken in een simpele vorm; als broodjes of eerder kleine gerechtjes op brood. Al snel zagen zij dat zij hun liefde voor eten konden combineren met maatschappelijk ondernemen. 

Meer weten? Kijk op de website