Stichting Wijkwerk

#
Maatwerk is geen loze term. Het betekent dat je je echt verdiept in de ander, aansluit bij wat hem motiveert of juist beperkt en daar dan de goede werkomgeving bij zoeken. Dat is telkens een nieuwe puzzel
Marieke Ceelen, Directeur-bestuurder Stichting Wijkwerk

Stichting Wijkwerk

Wijkwerk is een sociale onderneming. Zij levert producten en diensten zoals andere organisaties, maar haar missie staat altijd voorop (impact first).

De missie van Wijkwerk is om mensen die, om welke reden dan ook, een grotere afstand hebben tot de arbeidsmarkt, weer op weg te helpen naar werk. Deze missie wordt o.a. gerealiseerd door activiteiten op het gebied van horeca (Wereldkoks), toerisme en cultuur (de Zonnetrein) en facilitaire dienstverlening (klussen, groenonderhoud e.d. voor derden).

Wijkwerk is van oudsher werkgever van mensen in een gesubsidieerde baan die verspreid over allerlei non profit organisaties in Nijmegen hun dagelijkse werkzaamheden uitvoeren. Daarnaast voert Wijkwerk in opdracht van het UWV en het Werkbedrijf trajecten uit. Dat varieert van arbeidsmatige dagbesteding tot regulier werk. Wijkwerk heeft drie eigen projecten waar deelnemers werkervaring kunnen opdoen, Wereldkoks (multiculturele keuken, lunches, kookworkshops en catering), de Zonnetrein (groepsvervoer in een schoon en duurzaam vervoermiddel, variërend van bruiloften tot historische en culturele routes), en facilitaire dienstverlening (klussen, groenonderhoud) aan derden.

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Facilitaire dienstverlening, Horeca & voeding, Logistiek, Reizen, cultuur & recreatie
  • Impactgebied Arbeidsparticipatie, Sociale cohesie
  • Vestigingsplaats Nijmegen

Andere sociale enterprises in de branche Facilitaire dienstverlening

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •