Pure Africa Coffee

#
Met de opbrengsten van de verkoop van koffiebonen in Nederland verstrekt Pure Africa Coffee microkredieten voor Afrikaanse ondernemers
Justus Bijlsma van Pure Africa

Pure Africa Coffee

Koffie

Allemaal Afrikaanse koffies met tonen van kaneel, cacao, chocolade, tropisch fruit en hazelnoot. Onze koffies worden met de hand geplukt en zorgvuldig geselecteerd. Het uitgebreide verwerkingsproces duurt 30-50 dagen waarin de koffies worden gewassen, gedroogd en gesorteerd op kwaliteit.

Na aankomst in Nederland branden we jouw koffie langzaam tot een medium brandgraad om alle smaaktonen optimaal tot hun recht te laten komen. Zo ben jij verzekerd van de meest vers gebrande koffiebonen. We bezorgen de bonen bij je thuis, op kantoor of je koffiebar.

Een koffie voor elk karakter. Pure Africa importeert koffies uit Ethiopië, Rwanda en Burundi. Heel erg lekkere koffie, maar er is meer! Het bedrijf investeert €1,- per kilo in microkredieten.

 

Microkredieten

Boeren die willen investeren en daarvoor een lening afsluiten bij een normale bank betalen 25% rente. Niet bij Pure Africa. Boeren betalen 6% rente om de kosten van de bank te dekken.

Dit doen we door de bank kosteloos funding voor microkredieten ter beschikking te stellen. Zo kunnen boeren lange termijn investeringen doen. 

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Facilitaire dienstverlening, Horeca & voeding, Retail
  • Impactgebied Intern. ontwikkeling & Fair chain
  • Vestigingsplaats Utrecht

Andere sociale enterprises in de branche Facilitaire dienstverlening

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •