De Tweede Jeugd

#
Pas als er geen brood meer wordt verspild zit onze taak erop.
Benjamin Namane, Oprichter De Tweede Jeugd

De Tweede Jeugd

In Nederland blijven zo’n 400.000 broden per dag onverkocht. Zonde om weg te gooien natuurlijk. Daarom maakt De Tweede Jeugd er de lekkerste producten van!

Eind 2016 opende De Tweede Jeugd de eerste ‘broodoutlet’ van Nederland in Amsterdam West. Omdat het de oprichters duidelijk werd dat er elke dag genoeg brood overbleef om heel Amsterdam te voeden, vonden ze dat er iets moest gebeuren. Inmiddels worden de beroemde Supertosti’s van restbrood verkocht op zo’n 30 locaties, en wordt er hard aan de weg getimmerd met de Crostini; lichtgekruide toastjes voor bij de borrel. Croutons en broodkruim (paneermeel) zitten in de pijplijn. Waarom? Omdat brood van een dag oud nog steeds meer dan vers genoeg is om op te eten!

Meer weten?
Kijk op de website

trefwoorden: Tosti, Food, Brood, Foodwaste

  • Branche Horeca & voeding
  • Impactgebied Voedseltransitie & natuurbehoud, Circulaire en duurzame productie
  • Vestigingsplaats Amsterdam

Andere sociale enterprises in de branche Horeca & voeding

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners

  • PwC-logo-wit.png

  •