Sococo: The Social Coffee Collective

#
Sococo kiest voor een eerlijke en zuivere koffieketen, zonder beperkingen en zonder landsgrenzen.
Perry van Gils, Sococo

Sococo: The Social Coffee Collective

De koffiewereld mooier kleuren, dat is waar we voor gaan. Binnen de koffieketen zijn zóveel schakels en stappen beter en eerlijker te maken. Van koffieplant tot koffiekopje.

Sococo importeert koffie rechtstreeks van hun koffiepartner in Guatemala.  De koffieboer bepaalt welke prijs hij vraagt voor zijn specialty koffie, waardoor de prijs aanzienlijk hoger ligt dan de wereldmarktprijs/fairtrade. Hierdoor ligt zijn verkoopprijs niet langer onder de kostprijs en kan er worden gefocust op hoge kwaliteit en betere leefomstandigheden voor de medewerkers. Op deze manier blijft 40%-50% van de prijs in het land van herkomst. Extra kostbare schakels zoals het wassen, drogen, kwaliteitscontroles en het transport van de koffiebonen worden niet meer uitbesteed, maar door de koffiepartner in eigen beheer gedaan. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om extra te investeren in kwaliteit en ontwikkeling (zoals het verbeteren van de wegen, waardoor transporttijd aanzienlijk verkort wordt), waar omliggende koffieboeren van meeprofiteren. De ontwikkeling blijft hierdoor niet beperkt tot onze eigen koffiepartner, maar heeft betrekking op het hele gebied.

Voor Sococo stopt het duurzaam en sociaal ondernemen niet bij de landsgrens en daarom werken ze in Nederland samen met mensen die een steuntje in de rug nodig hebben om hun talent en creativiteit te ontdekken.

 

Meer weten?
Kijk op de website

trefwoorden: Koffie

  • Branche Horeca & voeding
  • Impactgebied Arbeidsparticipatie, Intern. ontwikkeling & Fair chain
  • Vestigingsplaats Rotterdam

Andere sociale enterprises in de branche Horeca & voeding

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •