Mr Jones

#
Mr. Jones zet zich in om een eerlijke verdeling van inkomsten en een verantwoorde productiewijze in de theeketen te bereiken.
David Holscher, oprichter Mr Jones

Mr Jones

Mr. Jones is ontstaan vanuit de gedachte dat een product pas echt ’goed‘ is wanneer het, naast hoogwaardige producteigenschappen, tot stand is gekomen op verantwoorde wijze.

Mr. Jones betrekt zijn theeën en kruiden uit verschillende landen en elke soort heeft zijn eigen unieke afkomst. Alle theesoorten worden met de grootste zorgvuldigheid geselecteerd en betrokken van 's werelds beste en hoogste theegebieden en tuinen en worden naderhand niet kunstmatig gearomatiseerd of gemelangeerd met andere theesoorten (single estate).

Het overgrote deel van de Mr. Jones theeën en infusies is biologisch geteeld en ook zodanig gecertificeerd. Daarnaast is een substantieel deel van het assortiment ingekocht op basis van principes van 'eerlijke handel'. Voor dat gedeelte van de theesoorten die Mr. Jones niet Fair Trade kan verkrijgen, wordt een meerprijs gereserveerd met charitatieve bestemming. Voor de hulpmaterialen die gebruikt worden bij het verpakken, kiest Mr. Jones, indien voor handen en technisch haalbaar, voor die materialen die herbruikbaar zijn of op andere wijze zo min mogelijk schade doen aan onze leefomgeving.

Ook in de keuze van onze partners kiest Mr. Jones, waar mogelijk, voor die bedrijven die op een maatschappelijk verantwoorde wijze ondernemen.

Meer weten?
Kijk op de website

trefwoorden: biologisch, fairtrade, thee

  • Branche Horeca & voeding
  • Impactgebied Intern. ontwikkeling & Fair chain
  • Vestigingsplaats Amsterdam

Andere sociale enterprises in de branche Horeca & voeding

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •