Instock

#
Instock zet voedselverspilling op de kaart. Hun doel is om zoveel mogelijk kilo’s van de afvalbak te redden en bewustwording te bevorderen rondom dit onderwerp.
Freke van Nimwegen, oprichter Instock

Instock

De producten waar Instock chefs mee koken werden anders verspild: ze worden dagelijks opgehaald met een elektrische food rescue kar. Elke week redden zij zo 2000 kilo voedsel!

Instock is voortgekomen vanuit vier Albert Heijn collega’s die vonden dat het tijd werd dat onverkochte producten nog een goede bestemming moeten krijgen. Deze bestemming hebben ze daarom zelf gecreëerd! In hun restaurant, toko en food truck wordt gekookt met de ‘Oogst van de Dag’. Denk aan groente en fruit met een schoonheidsfoutje of brood van een dag oud. Een oogst aan producten die nog goed te eten zijn, maar die ze in de winkels niet meer verkopen. Elke dag is het een verrassing wat ‘de oogst van de dag’ wordt. Niet alleen voor de gasten, maar ook voor de koks. Met originele en creatieve gerechten als gevolg. Zo worden producten maximaal benut en wakkert het team een discussie aan. Ze hebben grootste plannen om nog veel meer kilo's van de afvalbak te redden. Bijdragen aan hun missie? Kom ontbijten, lunchen, dineren óf afhalen!

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Horeca & voeding
  • Impactgebied Voedseltransitie & natuurbehoud
  • Vestigingsplaats Amsterdam

Andere sociale enterprises in de branche Horeca & voeding

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •