Bakkerswerkplaats Rotterdam

#
Het initiatief beoogt om door middel van kleinschalige, ambachtelijke, en op duurzaamheid gerichte activiteiten een impuls te geven aan de werkgelegenheid in Rotterdam-Zuid. 
Lisette Magis, oprichter Bakkerswerkplaats Rotterdam

Bakkerswerkplaats Rotterdam

De bakkerswerkplaats Wij Zijn Rotterdam wil mensen met afstand tot de arbeidsmarkt vertrouwen geven door een ambacht te leren en hiermee de arbeidstoekomst vergroten.

Bij de Bakkerswerkplaats krijgen mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt de kans om werkervaring op te doen. De Bakkerswerkplaats is gebaseerd op het opbouwen van een community van abonnees die geregeld brood afnemen. Uitgangspunt is dat iedereen die brood bestelt lid wordt van deze gemeenschapsbakkerij. Dit lidmaatschap krijgt vorm door een online account (abonnement) voor het bestellen en afrekenen van brood. Al deze leden vormen een community die op diverse wijzen betrokken wordt bij het oerproduct brood en het bakken hiervan.    

Door te werken met een online account kunnen de klanten uit de hele regio van Rotterdam komen. Hierdoor kan een grote (vaste) klantenkring worden opgebouwd, die niet alleen door brood af te nemen bijdraagt aan de ontwikkeling van de wijk, maar ook op diverse andere manieren betrokken wordt bij de wijk en de producten. Uitgangspunt is dat alleen geproduceerd wordt wat vooraf is besteld en betaald. Er vindt dus geen verspilling plaats.  

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Horeca & voeding
  • Impactgebied Arbeidsparticipatie
  • Vestigingsplaats Rotterdam

Andere sociale enterprises in de branche Horeca & voeding

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •