Natural Tableware

#
Natural Tableware maakt zich sterk voor het uitfaseren van plastic wegwerpservies door het aanbieden alternatieve disposables
Bart Voorvaart, Natural Tableware

Natural Tableware

Natural Tableware maakt zich sterk voor het uitfaseren van plastic wegwerpservies. Dat doen ze door het bieden van gave alternatieve disposables gemaakt van uitsluitend natuurlijke materialen.

Miljoenen tonnen aan plastic wegwerpartikelen komen jaarlijks wereldwijd in ons milieu terecht, met alle gevolgen vandien voor ons ecosysteem. Natural Tableware levert een bijdrage aan het verminderen van plastic wegwerpartikelen door het bieden van kwalitatief hoogwaardige disposables gemaakt van onder meer suikerrietpulp en palmbladeren.

In hun fabriek in Tamil Nadu, India produceert Natural Tableware bordjes gemaakt van palmbladeren. Deze van de Areca palmboom gevallen bladeren krijgen een tweede leven door onder druk en hitte er perfecte bordjes van te persen. Door te investeren in de lokale bevolking, biedt Natural Tableware met hun fabriek voor meer dan 80 mensen het gehele jaar door werk. De Hampi lijn heeft tot nu toe een paar gave design prijzen gewonnen en daar zijn ze zeer trots op.

Onder diverse andere labels maakt Natural Tableware van suikerrietpulp in totaal 13 schitterende wegwerpbordjes die ze in de EU, de VS en zelfs Azië distribueren. Door design in wegwerpbordjes te brengen maken ze het verschil met plastic wegwerpservies dat lelijk en aftands is. Chefs werken graag met de bordjes van Natural Tableware, juist vanwege de uitstraling. Niet voor niets is het adagium dan ook: “Single Use, Lasting Experience”.

Ten slotte biedt Natural Tableware aan derden de mogelijkheid om ook de natuurlijke disposables via hun eigen webstore ‘Disposables.bio’ te verkopen. Door zich op deze manier te verbinden met concullega’s kunnen ze een grotere vuist maken in de strijd tegen plastic wegwerpservies.

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Horeca & voeding, Retail
  • Impactgebied Circulaire en duurzame productie
  • Vestigingsplaats Amsterdam

Andere sociale enterprises in de branche Horeca & voeding

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •