Wijkwerkcooperatie

#
De Wijkwerkcoöperatie gelooft in de kracht van het collectief in wijkontwikkeling en strijdt voor een sterkere en inclusieve wijkeconomie.
Jeanne van Heeswijk, beeldend kunstenaar, nu bestuurslid

Wijkwerkcooperatie

De Wijkwerkcoöperatie organiseert en faciliteert lokale werkgelegenheid in coöperatie verband in Rotterdamse wijken die financieel kwetsbaar zijn.

De Wijkwerkcoöperatie organiseert lokale werkgelegenheid voor verschillende wijkcoöperaties in Rotterdam, zoals de Afrikaanderwijk Coöperatie (2013) en de Tuindorp Vreewijkcoöperatie (2018).
In wijken met een hoog werkloosheidspercentage wordt vaak veel werk verricht door partijen van buitenaf. Door werk in de wijk te koppelen aan bewoners daalt de werkloosheid en stijgt de betrokkenheid. Door dit werk coöperatief te organiseren kunnen meer mensen mee doen: samen staan we sterk en vullen we elkaar aan.
De coöperatie levert op dit moment diensten op het gebied van catering, beheer, groenonderhoud, bouw, afvalscheiding, schoonmaak, cultuur en textiel in drie verschillende wijk in Rotterdam-Zuid. Hiermee voorziet de coöperatie 58 wijkbewoners van een inkomen.
 

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Bouw & onroerend goed, Facilitaire dienstverlening, Horeca & voeding, Productie & assemblage, Reizen, cultuur & recreatie
  • Impactgebied Arbeidsparticipatie, Sociale cohesie
  • Vestigingsplaats Rotterdam

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •