van de Oorsprong

#
Van de Oorsprong is eten met impact: voedselproducten van regionale afkomst gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
Jan Ros, van de Oorsprong

van de Oorsprong

De smaakvolle quiches, soepen en maaltijden van de Oorsprong kenmerken zich door hun regionale afkomst en worden op unieke en ambachtelijke wijze in het bedrijf in Arnhem vervaardigd. Van de Oorsprong maakt goede, betrouwbare, hoogwaardige voedingsproducten, met een afwisselend assortiment. De producten worden samengesteld zonder kunstmatige smaak-, kleur-, geur- of conserveringsmiddelen.

Van de Oorsprong is in het bezit van kwaliteitskeurmerk FSSC 22000. Dit betekent dat zij bijvoorbeeld kritisch zijn ten opzichte van de leveranciers. Eet je een biologisch product van de Oorsprong? Dan weet je dat het goed en veilig is!

Het idee van eerlijk eten komt ook terug in het aspect van de prijs. Door een eerlijke prijs te betalen voor de producten kunnen boeren en leveranciers een mooier bedrijf opbouwen en dit leidt ook weer tot smaakvollere producten.

In de keuken werken en begeleidt van de Oorsprong mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij kunnen (weer) wennen om deel te nemen aan het arbeidsproces.  Ook studenten werken bij ons in de keuken, meestal voor een kortere periode. Zij doen naast werkervaring ook levenservaring op en sparen bijvoorbeeld voor een reis naar het buitenland.

Elke donderdag kijkt van de Oorsprong of er teveel geproduceerd is of dat de houdbaarheidsdatum van producten in zicht is. Deze stellen zij ter beschikking aan de Voedselbank Arnhem.

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Horeca & voeding
  • Impactgebied Arbeidsparticipatie, Voedseltransitie & natuurbehoud
  • Vestigingsplaats Arnhem

Andere sociale enterprises in de branche Horeca & voeding

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •