Over Social Enterprise NL

Projecten

Bij Social Enterprise NL geloven wij in de kracht van samenwerking om meer impact te kunnen realiseren. Naast het verbinden en versterken van sociaal ondernemers middels kennisdeling en het netwerk, zetten we projecten op met partners om te werken aan een gunstiger ecosysteem en de groei van de sector. Van lokale impact in de buurt tot het activeren van jongeren om te werken aan een toekomst die duurzamer en socialer is. Op deze webpagina vind je een overzicht van verschillende projecten waar we momenteel aan werken.

Influencers

In samenwerking met Social Change Innovators (SCI) en Catalyst 2030 ontwikkelt Social Enterprise NL een gratis onlinecursus voor sociale ondernemers wereldwijd om de effectiviteit van hun beïnvloedingsstrategie te ontwikkelen en te verbeteren.
naar de Influencers pagina 

All-in

Social Enterprise NL zou graag zien dat de social enterprise beweging inclusiever wordt. Momenteel zijn er namelijk (potentiële) sociaal ondernemers die nu nog te weinig bereikt worden en daarom niet de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben.

Daarom start Social Enterprise NL een meerjarig programma (2022-2024) All-in, met als doel de social enterprise beweging inclusiever te maken.

Het programma bestaat uit een onderzoek naar de knelpunten en kansen voor deze ondernemers, de activatie van key stakeholders (zoals financiers en netwerken) en verschillende ondersteuningsprogramma’s.
naar de All-in pagina 

Ondernemen met je Buurt

Ondernemen met je Buurt is het landelijk programma dat buurtbewoners helpt om maatschappelijke, duurzame impact te creëren. We delen kennis, vergroten vaardigheden en maken zichtbaar. Goede ideeën en initiatieven groeien bij ons tot duurzame ondernemingen, tot bewonersbedrijven. Ondernemen met je Buurt is een samenwerking tussen Social Enterprise NL en LSA bewoners. Met de schenking van 1 miljoen euro van de Postcode Loterij gaan we de komende drie jaar werken aan het versterken van de lokale wijkeconomie.
ga naar Ondernemen met je Buurt 

Futureproof

Futureproof is een gratis trainingsprogramma impact ondernemen voor iedereen van 18 t/m 29 jaar opgezet door StartersFawaka OndernemersschoolSocial Impact Factory en Social Enterprise NL. Wereldverbeteraars in spé ontwikkelen hun talenten en leren hoe zij op een ondernemende manier kunnen bouwen aan een sociale en duurzame toekomst. Met dit programma maken we sociaal ondernemerschap toegankelijk voor alle Nederlandse jongeren. Ook jouw bijdrage als sociaal ondernemer is hier van belang. Hoe? Lees het op de Futureproof pagina!
ga naar de Futureproof pagina

Butterfly Award

De Butterfly Award is een initiatief van Fred Foundation en Social Enterprise NL om sociale ondernemingen die hard werken aan een mooi toekomstbeeld in het zonnetje te zetten zonder dat er sprake is van iets te winnen. Het hele idee van winnen is gebaseerd op competitie en uitsluiting en dat is precies wat de Butterfly Award niet beoogt.
Een kleine onderneming kan een enorme invloed hebben op heel veel grote spelers. De sociale onderneming die de award in ontvangst neemt, krijgt tevens een bedrag van €12.345,67 om nog verder te kunnen vliegen en om nog meer verschil te maken in de wereld.
ga naar de Butterfly Award

Samenwerken?

Heb jij een goed idee om sociaal ondernemerschap te stimuleren en ben je op zoek naar een goede samenwerkingspartner? Kom met ons in contact door te mailen naar info@social-enterprise.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •