Phood Farm

#
Phood Farm verbindt buurtgenoten en kwetsbare jongeren door samen duurzaam en lokaal groentes te produceren in de stad.
Liza Disselhorst - Care coordinator, Tim Elfring - sales&finance, Sabine Feron - marketing/pr, Roy Peeters - permacultuur specialist, Robin Meulen - online marketing/website, Phood Farm

Phood Farm

Phood Farm biedt een natuurlijke plek in de stad waar kwetsbare doelgroepen kunnen reïntegreren door lokale groenteboxen te produceren voor én samen met de eindconsument.

Met Phood Farm wordt de natuur terug in de stad gebracht en de mensen dichter bij de natuur. Zij omschrijft zichzelf het beste als een 'Aquaponic zorgboerderij': Middenin de stad Eindhoven biedt Phood Farm natuurlijke leer- en werkplekken in een indoor Aquaponic Farm en een outdoor Community Farm, waar degenen die meedoen leren over alle aspecten van innovatieve, regeneratieve landbouw in de stad. Samen met de hulp van jongvolwassenen die ergens zijn vastgelopen in hun leven én met buurtgenoten, worden door deze 'farming communities' wekelijks verse groenteboxen geproduceerd, tegen een voordeligere prijs dan in de supermarkt. Zo worden gezonde voeding en kennis daarover toegankelijk voor stadsgenoten.

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Horeca & voeding, Zorg & welzijn
  • Impactgebied Sociale cohesie, Circulaire en duurzame productie
  • Vestigingsplaats Eindhoven

Andere sociale enterprises in de branche Horeca & voeding

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •