Bakkerij KoekKoek

#
Wij bieden kwetsbare jongeren een kans om leer- en werkvaardigheden op te doen in onze bakkerij, voor een gelijkwaardige maatschappij.
Chris Zylicz, Oprichter

Bakkerij KoekKoek

Bakkerij KoekKoek houdt zich met name bezig met arbeidsparticipatie, door jongeren te activeren en te leren bakken en in de winkel en horeca te werken.

 

Na haar eigen ervaringen als tiener met depressie was Chris (vaktherapeute en banketbakster) vastbesloten om een dagbesteding op te zetten die niet alleen nuttig is voor hun toekomst, maar die jongeren ook een reden biedt om voor uit bed te komen (aangezien het uit bed komen vaak al lastig genoeg is), iets om aan het eind van de dag met trots op terug te kijken. Samen met Ieke (psychologe) heeft ze het heft in eigen hand genomen en zijn ze een banketbakkerij gestart voor jongeren die zijn uitgevallen van school of werk. Inmiddels is Melissa (sociaal werker) aangehaakt en wordt er niet alleen meer gebakken, maar wordt dit gebak ook verkocht in de winkel, waar gasten ook een kop koffie kunnen drinken en een stuk taart kunnen eten.


Door gebruik van humor, aansluiting en gelijkwaardigheid wordt er een veilige sfeer gecreëerd en perspectief geboden. Hierdoor is er ruimte om te groeien en leren.

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Horeca & voeding, Zorg & welzijn
  • Impactgebied Arbeidsparticipatie
  • Vestigingsplaats Nijmegen

Andere sociale enterprises in de branche Horeca & voeding

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •