Chocolatemakers

#
Chocolatemakers laat zien dat chocolade maken volledig duurzaam kan.
Enver Loke, oprichter Chocolatemakers

Chocolatemakers

Chocolatemakers importeert biologische cacaobonen van bijzondere kwaliteit. We kopen de bonen direct bij de boeren voor meer dan Fairtrade prijzen en maken als enige in Nederland, van boon tot reep, èchte chocolade.

Rodney en Enver hebben besloten chocolademakers te worden, gewoon omdat het maken van echte chocolade nu eenmaal het leukste en lekkerste is wat er bestaat! Chocolatemakers importeert biologische cacaobonen van bijzondere kwaliteit. Zij werken direct samen met boeren coöperaties. Dit betekent geen tussenschakels, maar direct persoonlijk contact en het betalen van een eerlijke prijs.

In de Amsterdamse chocoladefabriek begint het hele proces van roosteren, malen en walsen van de bonen in opgeknapte oude machines. Zij nemen hier de tijd voor, zodat de smaken goed “bij elkaar kunnen komen”. Het walsen en malen duurt soms wel 48 uur lang! Vervolgens wordt biologische suiker en melkpoeder toegevoegd, verder niks, dus allemaal zo puur mogelijk. Vervolgens worden de repen verpakt in vetpapier en bedrukt met bio-inkt. Zodat de verpakking voor 100% bij het oud papier kan om gerecycled te worden.

Rodney en Enver maken de repen met veel plezier en aandacht voor het ambacht, kwaliteit, boeren en milieu. 

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Horeca & voeding
  • Impactgebied Intern. ontwikkeling & Fair chain
  • Vestigingsplaats Amsterdam

Andere sociale enterprises in de branche Horeca & voeding

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wij laten niets achter op jouw device en kunnen dus ook niet zien wat jij verder allemaal gaat doen. Jouw IP-adres wordt niet gedeeld met derden, en wordt dus ook niet gebruikt voor commerciële of politieke doelen. Meer weten?

Ok

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •