Koeckebackers

#
Koeckebackers inspireert meer mensen hun hart te volgen, zodat minder mensen langs de zijlijn staan met het gevoel niet mee te mogen doen. 
Joep Langen, oprichter Koeckebackers

Koeckebackers

Sommigen van ons waren langdurig werkloos. Anderen deden niet waar ze écht gelukkig van werden. Allemaal hebben we het roer omgegooid. Nu bakken we bijzonder goeie koeck. Met de hand.

Joep Langen en Marien Meurs deelden dezelfde drijfveren; plezier maken, geld verdienen en maatschappelijke impact hebben. In 2014 besloten zij daarom hun baan op te zeggen en te starten met Koeckebackers. 

Koeckebackers houden van echte koeck. Daarom maken zij hun koecken met de hand, op basis van recepten die ze zelf hebben ontwikkeld. Puur, zonder kunstmatige toevoegingen.  Onversneden, dus. En heel erg vers.

Hoe lekker ook: die koecken zijn eigenlijk een smoesje. Want bij Koeckebackers draait het vooral om  de medewerkers. Dat zijn jonge mensen die al een tijdje in de bijstand zaten, maar graag weer in beweging wilden komen. Gedurende negen maanden gaan ze op zoek naar hun talenten en valkuilen. Door workshops, reflectiebijeenkomsten en coachingsgesprekken leren medewerkers vooral zichzelf te zijn.

Daarmee is deze koeck lekker én goed. Wat wil een mens nog meer!?

Met dank aan de fotograaf Anko Stoffels en www.outoffocus.nl

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Horeca & voeding
  • Impactgebied Arbeidsparticipatie, Voedseltransitie & natuurbehoud
  • Vestigingsplaats Amsterdam

Andere sociale enterprises in de branche Horeca & voeding

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •