AC de Branderij
- Horeca & voeding
- Circulaire en duurzame productie
Moyee Coffee
Moyee herverdeelt de koffieketen door de koffie te branden en verpakken in land van herkomst.Guido Staveren van Dijk, oprichter Moyee Coffee
Van alle koffiebonen verlaat 99,9% Ethiopië onverwerkt. Dit exportproduct bracht vorig jaar 800 miljoen in het laatje maar tegelijkertijd werd 3 mrd. aan ontwikkelingshulp overgemaakt. Ethiopië exporteert dus nog steeds armoede.
Nergens voor nodig vindt Moyee Coffee. Een geroosterde boon brengt 5 tot 7 keer meer op. Ontwikkelingshulp is te lang een verkapte subsidie geweest voor multinationals die weigeren de waarde in de keten eerlijk te delen.
Door te investeren in een professionele koffiebranderij in Ethiopië en te zorgen voor een actieve marktbenadering daarbuiten zullen zij laten zien dat het ook anders kan. Moyee Coffee streeft als social enterprise naar een eerlijke koffie keten.
Meer weten?
Kijk op de website
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!