Voor sociaal ondernemers

Wat doen we voor ondernemers?

Social Enterprise NL is hét landelijke netwerk van en voor sociale ondernemingen. We verbinden en versterken sociaal ondernemers: koplopers in de beweging naar een nieuwe economie. Zo willen we deze economie aanjagen en zichtbaar maken. Als lid van Social Enterprise NL investeer je niet alleen in je eigen ontwikkeling, maar in die van de hele social enterprise sector.

Versterking van sociaal ondernemerschap
Social Enterprise NL stimuleert de nieuwe economie door sociale ondernemingen te versterken en met elkaar te verbinden. We creëren een gunstiger ecosysteem voor sociaal ondernemers via lobby voor actievere overheden en betere wet- en regelgeving. Ook stimuleren we de beschikbaarheid van kapitaal van impact investeerders. En we zorgen met een groot netwerk van koplopers en systeemveranderaars dat de social enterprise sector beter (h)erkend wordt. Zo helpen we jou en andere sociaal ondernemers om meer maatschappelijke impact te hebben. 

Lidmaatschap van Social Enterprise NL
Word lid van Social Enterprise NL en krijg direct toegang tot een groot netwerk van gelijkgestemden, ervaringsdeskundigen en andere experts. Dankzij je lidmaatschap kun je je beter profileren als sociale onderneming en krijg je een podium via onze online kanalen. Daarnaast brengen we jouw vacature(s) onder de aandacht van een groot netwerk via onze vacaturepagina speciaal voor leden van Social Enterprise NL. Ook mag je gebruikmaken van het ledenprogramma (zie hieronder), waarmee je je bedrijf verder kan ontwikkelen. Bovendien stimuleer je kennisuitwisseling, kennisontwikkeling en een actieve overheid.  

Schermafbeelding 2019-03-22 om 14.49.45.png

 

Tools voor sociale ondernemingen
Bij Social Enterprise NL vind je diverse handleidingen en andere tools die jouw sociale onderneming een stap vooruit kunnen helpen. Wij ontwikkelden deze tools samen met ons grote netwerk van experts. De tools zijn altijd online, open-source en gratis toegankelijk, ook voor niet-leden. Zo dragen we bij aan de professionalisering van sociale ondernemingen, ook van bedrijven die (nog) geen lid zijn van ons netwerk. 

Social enterprise groeiprogramma's
We bieden je ook groeiprogramma’s aan. Sommige van deze groeiprogramma’s zijn toegankelijk voor álle sociaal ondernemers, ook uit het buitenland. Andere zijn speciaal bedoeld voor onze leden. In de groeiprogramma’s leer je hoe je je sociale onderneming verder kunt ontwikkelen en haar maatschappelijke impact kunt vergroten.

Buy Social
Met Buy Social stimuleren we reguliere bedrijven en overheden om sociaal in te kopen. Binnen dit programma ontwikkelden we bijvoorbeeld de Social Impact Market. Als lid van Social Enterprise NL kun je jouw B2B/B2G producten/diensten gratis op dit online platform plaatsen. Zo speel je jezelf in de kijker bij potentiële klanten. Dat kun je ook live doen, op onze Buy Social Events. Hier brengen we vraag en aanbod samen, onder meer via pitches. De events zijn de ideale gelegenheid om bedrijven en overheden duidelijk te maken dat jouw product/dienst precies is wat zij zoeken!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!