Studio RO SMIT

#
Crafting with community. Respect regional resources. Ethics equals esthetics.
Roland Pieter Smit, oprichter Studio RO SMIT

Studio RO SMIT

Ro Smit zet in zijn collecties pure producten centraal, gemaakt door mensen met een bijzonder verhaal. Studio Ro Smit is een social design studio met eigen Maekplaatsen.

Studio Ro Smit voegt graag waarde toe aan lokale producten die vaak als afvalstromen worden gezien, zoals de interieurdekens en kussens van Texelse wol, geweven door mensen met een beperking juist in hun kracht te zetten: mensen met autisme weven heel secuur, en mensen met het syndroom van down, werken graag met grove steken.

Ook de serviescollectie van Ro Smit wordt gemaakt met lokale grondstoffen, maar wel volledig aangepast aan deze tijd. Hiermee blijft het ambacht van de pottenbakkers in Nepal bestaan.

In de Maekplaats leiden we een groep unieke Alkmaarders met afstand tot de arbeidsmarkt, op tot ambachtslieden die bijdragen aan de lokale Alkmaeker-interieurcollectie. Zo verbinden we de groep met cultuurhistorisch werk van waarde. De deelnemers worden ‘Maekers’, die ieder een essentiële rol vervullen. Er zijn tuinmaekers, kleurmaekers, linnenmaekers, wolmaekers, kussenmaekers,
tapijtmaekers en nog veel meer. Uiteindelijk is iedere Maeker een verhalenmaeker en zijn we met zijn allen: toekomstmaekers.

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Retail, Productie & assemblage, Zorg & welzijn
  • Impactgebied Circulaire en duurzame productie, Sociale cohesie
  • Vestigingsplaats Alkmaar

Andere sociale enterprises in de branche Retail

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •