Fraenck

#
Fraenck gelooft in een inclusieve maatschappij waarin iedereen een kans krijgt zich te ontwikkelen en draagt hier actief aan bij.
Ratna Ho, Co-founder Fraenck

Fraenck

Fraenck betrekt mensen met een achterstand of beperking bij activiteiten binnen de onderneming. Hier leren primaire werknemersvaardigheden om zo dichter bij de arbeidsmarkt te komen.

Sociaal, duurzaam en design zijn de drie hoofdingrediënten van de collectie van Fraenck. Deze bestaat uit modeaccessoires van upcycled zeildoek en kunstleer, restanten van de Nederlandse maakindustrie. De accessoires worden gemaakt samen met een brede doelgroep: mensen die een zetje in de goede richting kunnen gebruiken en aan zichzelf willen werken. Statushouders die de taal leren, wajongers en wat oudere ambitieuze individuen - iedereen is welkom.

Ratna en Pascal, de twee oprichters van de onderneming, ontmoetten elkaar op de kunstacademie in Arnhem. Ze realiseerden zich dat je als ontwerper verantwoordelijk bent voor wat je op de wereld zet. Het mooie moest niet alleen in het ontwerp terug te vinden zijn, maar ook ín het product. In hun zoektocht kwamen er mogelijkheden op hun pad die ze met beide handen hebben aangepakt om een label neer te zetten dat goede veranderingen inzet waarbij positieve ontwikkeling centraal staat.

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Mode, Retail
  • Impactgebied Arbeidsparticipatie, Circulaire en duurzame productie
  • Vestigingsplaats Arnhem

Andere sociale enterprises in de branche Mode

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •