Branchevereniging Kringloop Nederland (BKN)

#
BKN is dé netwerkorganisatie voor de kringloopbranche en behartigt belangen van kringlooporganisaties die zich inzetten voor een circulaire economie en inclusieve samenleving.
Rachel Heijne, Directeur BKN

Branchevereniging Kringloop Nederland (BKN)

BKN-leden zetten zich in voor een inclusieve arbeidsmarkt door het bieden van kansen en werkplekken voor iedereen én een circulaire economie door product- en materiaalhergebruik.

BKN vertegenwoordigt zo'n 65 kringlooporganisaties met in totaal ruim 230 winkels. De toekomst is volgens ons circulair en inclusief. Dat betekent binnen onze branche dat producten en materialen in de kringloop blijven door hoogwaardig hergebruik en dat organisaties werk- en ontwikkelplekken bieden aan alle mogelijke doelgroepen, waaronder ook de meer kwetsbare mensen.

BKN-leden hebben gezamenlijk een grote maatschappelijke impact. Het bewijs daarvoor uit zich in de tonnen aan spullen die ze redden van de afvalberg en dus veel CO2-uitstoot besparen. Daarnaast bieden ze duizenden mensen kansen om via kringlooporganisaties waardevol werk te vinden.

Zij voeren het Keurmerk Kringloop Nederland en beloven daarmee dat ze transparant en integer handelen volgens de gekoppelde kwaliteitseisen.

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Retail
  • Impactgebied Arbeidsparticipatie, Circulaire en duurzame productie
  • Vestigingsplaats Arnhem

Andere sociale enterprises in de branche Retail

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •