De Lokatie

#
De Lokatie is een recycling bedrijf dat bijdraagt aan de verlenging van de levensduur van goederen.
Menno Hoekstra, De Lokatie

De Lokatie

Ieder mens heeft recht op arbeid in welke vorm dan ook. Mensen die een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben zijn gebaat bij ondersteuning. Door het weghalen van drempels die de toegang tot de arbeidsmarkt blokkeren en het stimuleren van de eigen verantwoordelijkheid, vergroten mensen hun kansen op de arbeidsmarkt. Als je de begeleiding richt op de mogelijkheden van iemand, vergroot je zijn/haar eigenwaarde en onafhankelijkheid. Biedt ondersteuning daar waar nodig.

Milieu: “Hergebruik” een eindeloze aanpak
Stichting Kringloopbedrijf De Lokatie is een recycling bedrijf dat bijdraagt aan de verlenging van de levensduur van goederen. Door de werkwijze van het kringloopbedrijf wordt er direct een besparing gerealiseerd op de CO2 uitstoot.  Er wordt door De Lokatie jaarlijks zo’n 653 ton aan huisraad gerecycled wat direct een besparing oplevert  van 639.940 Kg aan CO2 uitstoot . Dat staat gelijk aan het verwarmen van 261 huizen gedurende 1 jaar.

Werken: “Ervaringsplekken” een sociale aanpak
Naast deze milieu opbrengsten biedt de organisatie ervaringsplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Mensen kunnen via verschillende regelingen werkervaring opdoen. Zij krijgen een traject aangeboden, waarbinnen zij kunnen werken aan uitbreiding van competenties, kennis en vaardigheden om weer te kunnen voldoen aan een vervolg traject en de eisen van de arbeidsmarkt.

Winkels: ‘Kringloop’ heeft de toekomst
Om deze milieu opbrengsten en werk ervaringsplekken te kunnen creëren heeft stichting Kringloopbedrijf de Lokatie 3 winkels opgericht. Zij sluiten naadloos aan bij de hedendaagse maatschappelijke behoefte maar ook bij de moderne trends waarin mensen milieu bewust willen shoppen en op zoek zijn naar frisse/hippe spullen met een verhaal. De winkels kenmerken zich door een divers assortiment, gunstige prijzen en een enorme omloopsnelheid. Onze medewerkers in de winkel houden zich bezig met een nette gesorteerde uitstraling en een goede sfeer waardoor de klant prettig kan winkelen. Tevens zijn de winkels goed bereikbaar met openbaar vervoer en kunt u voor een Lokatie kiezen waar parkeergelegenheid gratis is.  Dit maakt de kringloopwinkels in alle opzichten goed toegankelijk.

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Retail
  • Impactgebied Arbeidsparticipatie, Circulaire en duurzame productie
  • Vestigingsplaats Amsterdam

Andere sociale enterprises in de branche Retail

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •