Return to Sender

#
Return to Sender zet zich in voor werkgelegenheid voor vrouwen in de armste regio’s van de wereld.
Katje Schuurman, oprichter Return to Sender

Return to Sender

Return to Sender zet zich in voor werkgelegenheid voor vrouwen in de armste regio’s van de wereld. Een eerlijk loon voor de vrouwen staat bij Return to Sender voorop waardoor de makers, hun gezinnen en vaak de gehele community, kunnen ontsnappen uit de vicieuze cirkel van armoede. Return to Sender heeft een prachtige collectie van home deco en cadeau producten. Elk item wordt met de hand gemaakt. Hoe meer producten worden verkocht, hoe meer vrouwen geholpen kunnen worden. In de brandmovie zie je goed waar Return to Sender voor staat (Brandmovie). 

Return to Sender is in 2006 opgericht door Katja Schuurman. Tijdens de vele reizen die Katja maakte, ontdekte ze dat de allerarmsten van de wereld soms bol staan van ambitie. Het ontbreekt ze niet aan wil of talent maar aan kansen en mogelijkheden. Katja zag er naast armoede prachtige projecten en zo ontstond, tijdens een reis voor BNN naar India, het idee voor Return to Sender: eerlijke handel als motor achter duurzame ontwikkeling.

Return to Sender zet zich in voor werkgelegenheid voor vrouwen in de armste regio’s van de wereld. Samen met de makers wordt gewerkt aan een prachtige collectie van handgemaakte home deco, gifts en fashion producten. Een collectie die geïnspireerd is op de technieken en materialen uit het land en de kennis van kleuren en vormen van Nederlandse designers. Op deze manier komen twee werelden samen in één uniek product: handgemaakte producten met een bijzonder verhaal.

 

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Retail
  • Impactgebied Intern. ontwikkeling & Fair chain, Circulaire en duurzame productie
  • Vestigingsplaats -

Andere sociale enterprises in de branche Retail

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •