Mud Jeans

#
Mud Jeans zet zich in voor de circulaire economie: alle materialen van de jeans worden gerecycled.
Bert van Son, oprichter Mud Jeans

Mud Jeans

De productie van kleding is belastend voor het milieu. Ieder jaar wordt in Nederland 135 miljoen kilo kleding verbrand. Zonde. Want al die grondstoffen kunnen hergebruikt worden.

Grondstoffen worden steeds schaarser. Daarom introduceert MUD Jeans een systeem waarbij alle broeken na gebruik terug worden gestuurd. Deze nieuwe manier van consumeren heet Lease A Jeans. De katoen blijft eigendom van MUD Jeans. Consumenten zijn slechts gebruikers van de jeans. Zij kunnen ieder jaar switchen naar een nieuw model. De broeken worden gerecycled tot nieuwe producten zoals jeans of sweaters. Zo worden grondstoffen en water bespaard.

De jeans zijn ook nog op een eerlijke manier geproduceerd en in het productieproces wordt zo min mogelijk water gebruikt. In het ontwerp van de jeans is al rekening gehouden met het feit dat de broek aan het eind van zijn leven wordt gerecycled. Daarom geen leren, maar geprinte labels.

Bert van Son is de bedenker van dit initiatief. Na 30 jaar ervaring in de textielindustrie wist hij: gebruik wordt belangrijker dan bezit. Er is een vraag naar merken die het duurzaam doen en een eigen verhaal vertellen.

 

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Mode, Retail
  • Impactgebied Circulaire en duurzame productie
  • Vestigingsplaats Laren

Andere sociale enterprises in de branche Mode

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •