Ecowings

Ecowings wil de afvalberg in India verkleinen door afval een nieuw leven te geven en daarmee de lokale bevolking inspireren tot een groene levensstijl.
Angela Rooijmans, Oprichter Ecowings

Ecowings

Ecowings wil in India de afvalberg verkleinen door afval een nieuw leven te geven en daarmee de lokale bevolking inspireren tot een groene levensstijl.

Ecowings maakt stoere tassen en accessoires van hergebruikt rubber. Door het upcyclen van afgedankte rubber binnenbanden van vrachtwagens, die normaliter op de afvalhoop in India terecht komen, krijgt rubber een tweede leven. De afvalberg wordt verkleind door het rubber uit de vuilnisstroom van India te halen. Ecowings is in 2011 ontstaan in India, onder leiding van Kapil Sharma, Indiase designer met een passie voor natuur en innovatie. Een team van gedreven ambachtslieden en ontwerpers produceert samen de Ecowings producten in een bijzonder atelier in Indore, Noord India. De Ecowings producten zijn volledig handgemaakt.

Ecowings biedt werkgelegenheid en opleiding aan een team van 20 lokale ambachtslieden. Ecowings heeft als ambitie om de economisch zwakkeren van de lokale plattelandsbevolking rondom Indore werkgelegenheid te bieden, hun vaardigheden te helpen ontwikkelen en hun bewustwording van het belang van milieuvriendelijk produceren te vergroten.

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Mode, Retail
  • Impactgebied Intern. ontwikkeling & Fair chain, Circulaire en duurzame productie
  • Vestigingsplaats Amsterdam

Andere sociale enterprises in de branche Mode

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •