Emmaus Domstad

#
Kringloopwinkels met een sociaal doel: opvang van dak- en thuislozen, steun aan projecten in ons land en elders.
Frank Lennaerts, Wooncoordinator Emmaus Domstad

Emmaus Domstad

Emmaus Domstad vangt mensen op, die uit een probleemsituatie komen. De kringloopwinkels voorzien in een eigen inkomen en garanderen de onafhankelijkheid van de organisatie.

De kringloopwinkels zijn de bron van inkomsten van Emmaus Domstad. Door goederen een tweede leven te geven, dragen ze bij aan een duurzamere wereld. Mensen met een smalle beurs kunnen er voor weinig geld goede spullen kopen. De winkels zijn tevens een ontmoetingsplek voor mensen uit de omgeving. 

Uit de inkomsten wordt de woonwerkgemeenschap gefinancierd, waar dak- en thuislozen een thuis vinden.  Zij werken mee in het bedrijf en vinden zo structuur en een plek waar ze hun toekomst vorm kunnen geven.  Daarnaast verleent Emmaus financiële en materiële steun aan kleinschalige projecten, gericht op armoedebestrijding, in binnen- en buitenland.   

Dit alles doet Emmaus onafhankelijk van subsidies en niet gebonden aan enige religieuze of politieke stroming. Solidariteit is daarbij een sleutelwoord. Als lid van Emmaus International is Emmaus Domstad onderdeel van een beweging die in 1949 in Frankrijk is begonnen en nu zo’n 350 groepen telt, verspreid over de hele wereld.

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Retail, Zorg & welzijn
  • Impactgebied Arbeidsparticipatie, Circulaire en duurzame productie
  • Vestigingsplaats Utrecht

Andere sociale enterprises in de branche Retail

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •