De Dementiewinkel

#
Dementie-winkel.nl draagt bij aan een positieve, stimulerende leefomgeving voor mensen met dementie.
Jacqueline Rempt, Eigenaar De Dementiewinkel

De Dementiewinkel

Deze unieke webwinkel maakt het mogelijk om de leefwereld van mensen met dementie op een plezierige en praktische manier aan te passen aan de handicaps van een beschadigd brein én meer kennis en begrip te ontwikkelen voor de aandoening. Dat leeft aangenamer. Zij kunnen vaak langer prettig thuis wonen.

Het aanbod is gebaseerd op belangrijke nieuwe inzichten uit de neurowetenschappen. Mensen met dementie reageren door de hersenbeschadigingen vaak impulsief, niet weldoordacht. Het gedrag wordt sterk afhankelijk van ‘De Omgeving’. Een omgeving die niet aan de handicaps van mensen met dementie is aangepast is ‘zieker makend’ en speelt een belangrijke rol bij het ontstaan van angst, stress en complex gedrag dat lastig is om mee om te gaan. Veel mantelzorgers en zorgverleners ervaren de zorg daardoor als (te) belastend waardoor opname in een verpleeghuis onnodig wordt versneld.

Haal samen uit het leven wat erin zit!

Het omgekeerde is ook waar. In een aangepaste, gunstige en stimulerende omgeving begrijpen mensen met dementie de fysieke omgeving en de dagelijkse gang van zaken intuïtief een stuk beter. De angst en stress neemt af, het gevoel van in controle zijn neemt toe. Zij gedragen zich meer adequaat en genormaliseerd, ervaren dat de kwaliteit van leven veel langer in stand blijft en zelfs kan verbeteren. Wanneer zij worden ondersteund bij het beter omgaan met beperkingen en onderhouden van warm en betekenisvol sociaal contact met familie en zorgverleners, dan bevordert dat emotioneel evenwicht.

Iedereen kan bij de Dementiewinkel terecht voor informatie over de aandoening, tips voor omgaan met dementie, boeken en tijdschriften, cursussen en adviesdiensten, ondersteuning bij de zorg, praktische hulpmiddelen, plezierige activiteiten en prettige prikkels. Zowel voor thuis als in het verpleeghuis.

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Retail, Zorg & welzijn
  • Impactgebied Verbeteren van zorg
  • Vestigingsplaats Huizen

Andere sociale enterprises in de branche Retail

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •