Kringloopwinkel De Boemerang Amstelveen

#
Kringloopwinkel De Boemerang Amstelveen verkoopt spullen op een sociaal en duurzame manier.
Abel Claassen en Frank Martens, bedrijfsleiders De Boemerang

Kringloopwinkel De Boemerang Amstelveen

Duurzaam betekent: spullen opnieuw gebruiken en recyclen. Sociaal betekent: mensen op een zinvolle manier laten meedoen. 

Als kringloopwinkel zorgt De Boemerang ervoor dat spullen een tweede leven krijgen en niet bij het afval terecht komen. Spullen die niet meer opnieuw gebruikt kunnen worden, laten zij recyclen (in samenwerking met Gemeente Amstelveen en gespecialiseerde bedrijven). Subsidie krijgt de Boemerang niet. Ze verdienen hun geld zelf met de verkoop in de winkels. Dat kan alleen dankzij de hulp van de inwoners van Amstelveen die De Boemerang continu voldoende tweedehands spullen gunnen om de winkels draaiende te houden. Als sociale onderneming gaat het De Boemerang niet om winst maken. Zij  helpen mensen die weinig kansen hebben op de arbeidsmarkt (via een laagdrempelige manier ervaring op te laten doen, zo mogelijk te laten re-integreren en door te stromen naar een gewone baan). 

Ook kunnen leerlingen uit het middelbaar beroepsonderwijs kunnen in de winkel stagelopen om te ontdekken wat er komt kijken bij het exploiteren van een kringloopwinkel en wat het betekent om in een sociaal bedrijf te werken. 

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Retail
  • Impactgebied Arbeidsparticipatie, Circulaire en duurzame productie
  • Vestigingsplaats Amstelveen

Andere sociale enterprises in de branche Retail

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •