Correctbook

#
Correctbook maakt schrijven toegankelijk voor iedereen op de wereld door de verkoop van duurzame uitwisbare notitieboeken.
Sam van Tol, Chief Writing Officer

Correctbook

Goed onderwijs. Dat willen wij toch allemaal?

Helaas kunnen er wereldwijd 250 miljoen kinderen nog niet lezen en schrijven. Gebrek aan schrijfmateriaal is hier één van de belangrijke oorzaken van. En mede hierdoor zijn wereldwijd meer dan 773 miljoen mensen boven de 15 jaar analfabeet (UNESCO, 2020). In 2014 zag oprichter Sam tijdens een vakantie in Zuid-Afrika dat kinderen geen toegang hadden tot basis schrijfmaterialen zoals pen en papier. Niet alleen het tekort aan schrijfmateriaal is een probleem. Na aanschaf is het materiaal snel weer op en moet er opnieuw gekocht worden. Dit is te duur voor heel veel kinderen.

Hier komt Correctbook tegen in actie met het uitwisbaar notitieboek dat in Nederland én in ontwikkelingsgebieden oneindig meegaat! Met de aankoop van elk Correctbook voorzien wij kinderen in ontwikkelingsgebieden van ditzelfde uitwisbare schrijfmateriaal. Doe je mee? Samen maken wij schrijven toegankelijk voor iedereen op de wereld.

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Productie & assemblage, Retail
  • Impactgebied Sociale cohesie, Circulaire en duurzame productie
  • Vestigingsplaats Rotterdam

Andere sociale enterprises in de branche Productie & assemblage

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •