Correctbook

#
Correctbook maakt schrijven toegankelijk voor iedereen op de wereld!
Sam van Tol, Chief Writing Officer

Correctbook

Correctbook verkoopt duurzame uitwisbare notitieboeken op de Europese markt om zo hetzelfde uitwisbare schrijfmateriaal te kunnen doneren aan kinderen in ontwikkelingsgebieden.

Goed onderwijs. Dat willen wij toch allemaal? Helaas gaan er nog steeds 250 miljoen kinderen naar school zonder pen en papier.

In 2014 zag oprichter Sam tijdens een vakantie in Zuid-Afrika dat kinderen geen toegang hadden tot basis schrijfmaterialen zoals pen en papier. Onder zulke omstandigheden is het logisch dat er wereldwijd nog steeds meer dan 750 miljoen mensen boven de 15 jaar analfabeet zijn. Niet alleen het tekort aan schrijfmateriaal is een probleem. Na aanschaf is het materiaal snel weer op en moet er opnieuw gekocht worden. Dit is te duur voor heel veel kinderen.

Hier komen wij tegen in actie met ons uitwisbaar notitieboek dat in Nederland én in ontwikkelingsgebieden oneindig meegaat! Met de aankoop van elk Correctbook voorzien wij één kind in een ontwikkelingsgebied van dit uitwisbare schrijfmateriaal. Doe je mee? Samen maken wij schrijven toegankelijk voor iedereen op de wereld.

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Productie & assemblage, Retail
  • Impactgebied Sociale cohesie, Circulaire en duurzame productie
  • Vestigingsplaats Rotterdam

Andere sociale enterprises in de branche Productie & assemblage

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •