FAIR + FAIR

#
FAIR+FAIR maakt mooie producten voor jouw huis om daarmee te investeren in huizen voor de makers van het product.
Joyce van Overbeek, oprichter FAIR + FAIR

FAIR + FAIR

Met het ontwerpen en inkopen van stijlvolle home producten die ecologisch en sociaal verantwoord zijn kunnen consumenten duurzame interieurs creëren. En daarnaast bouwen ze mee aan het eigen huis voor de makers van hun producten.

De vraag blijft prangend waarom wij ons bezig mogen houden met de kleur van de voeg in de wc terwijl 1 miljard mensen geen eens een behoorlijk dak boven zijn hoofd heeft. Er is het algehele besef dat het grote probleem niet makkelijk is op te lossen voor de ‘gewone man’. Maar als elke ‘gewone man’ iets doet dat zal er toch op zijn minst een beweging gaan ontstaan die een global effect gaat hebben. En dan moeten we beginnen de consument een gangbaar kanaal te bieden waar hij duurzame maar zeker ook mooie producten kan kopen die upgraden. En die beweging zal uit moeten waaieren naar het besef dat je alleen nog maar duurzame producten wilt kopen als consument.

Fair + Fair heeft als doel 1 van die kanalen te zijn waar waardoor de ‘gewone man’ niet meer zo snel kan zeggen: Ik wil wel duurzaam kopen maar het is nergens te koop. Ze ontwerpen en kopen stijlvolle producten voor onze home collectie en creëren daarmee een mooi duurzaam aanbod voor in en om het huis. Alle producten zijn fair trade gemaakt  in ontwikkelingslanden, of geproduceerd zijn in sociale werkplaatsen of gemaakt zijn door ondernemers die duurzaam werken. Daarnaast investeren ze de winst die we maken in huisvesting voor de makers van de producten. Zo creëren ze een fair huis hier voor jou en een fair huis daar voor hen.

Na jaren als sociaal geograaf in het vastgoed te hebben gewerkt werd de drang voor ondernemer Joyce van Overbeek iets te willen doen aan huisvesting voor mensen in andere delen van de wereld al sterker. Na een bouwproject in Nepal en een studie naar social housing in India ontstond FAIR+FAIR. Binnen dit bedrijf wordt de passie voor social design en voor architectuur gecombineerd. Een droom wordt werkelijkheid!

 

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Retail
  • Impactgebied Intern. ontwikkeling & Fair chain, Circulaire en duurzame productie
  • Vestigingsplaats Amsterdam

Andere sociale enterprises in de branche Retail

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •