Kringloop Den Haag

#
Kringloop Den Haag levert een bijdrage aan een duurzame samenleving.
Martijn Tjepkema, Kringloop Den Haag

Kringloop Den Haag

De missie van Kringloop Den Haag is het sparen van het milieu door hergebruik te stimuleren en het scheppen van werkgelegenheid en werkervaringsplaatsen.

Kringloop Den Haag is opgericht in 1992. Het bedrijf, dat aanvankelijk Kringloop de Oase heette, is inmiddels uitgegroeid tot een middelgrote, professionele organisatie met acht vestigingen in en om Den Haag. Ze hebben vijftien vrachtwagens tot beschikking voor het ophalen en leveren van goederen. Binnen de organisatie helpen meer dan driehonderd werknemers dagelijks mee om oude spullen een tweede leven te bieden. Zo’n 95 procent van de medewerkers is doorgegroeid vanuit een re-integratiebaan. Want Kringloop Den Haag geeft niet alleen goederen, maar vooral mensen een tweede kans.

Met onze activiteiten bieden ze arbeids- en werkervaringsplekken voor mensen die niet of nog niet weten te slagen op de reguliere arbeidsmarkt. Door het inzamelen van herbruikbare goederen, die anders bij het grofvuil belanden, en deze in de winkels te verkopen, ontlasten ze het milieu. Het inbrengen van achttien kilo aan spullen, betekent een besparing van één boom.

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Retail
  • Impactgebied Arbeidsparticipatie, Circulaire en duurzame productie
  • Vestigingsplaats Rijswijk

Andere sociale enterprises in de branche Retail

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •