United repair centre

#
"To repair the clothing industry for good, by putting people first, one piece at a time."
Paul Kerssens en Thami Schweichler, COO en CEO United repair centre

United repair centre

United Repair Centre (URC) zet zich in voor duurzame mode door reparatie, vernieuwing en herontwerp van kleding, waarmee afval wordt verminderd en sociale verandering wordt bevorderd.

 

United Repair Centre (URC) is een vooruitstrevende onderneming die zich richt op het verlengen van de levensduur van kledingstukken door middel van reparatie, vernieuwing en herontwerp. Met een sterke focus op circulariteit en duurzaamheid biedt URC een scala aan diensten aan die niet alleen de impact op het milieu verminderen maar ook bijdragen aan sociale verandering. Vanuit haar expertise in het herstellen van technische buitenkleding tot het creatief herontwerpen van materialen, streeft URC ernaar de mode-industrie te transformeren naar een meer verantwoordelijk en bewust systeem.

De drijfveer achter URC's oprichting was de urgentie om de negatieve effecten van de mode-industrie op het milieu aan te pakken en een positieve sociale impact te genereren. Geïnspireerd door het succes van Makers Unite, een sociale onderneming gericht op het hergebruiken van reddingsvesten, ziet URC de immense potentie van repurposing binnen de mode-industrie. Dit heeft geleid tot bijna een decennium aan ervaring in het opnieuw bedenken van textiel voor grote, wereldwijde kledingmerken, met het doel om duurzaamheid, innovatie en inclusiviteit in de mode voorop te stellen. Als grondlegger van deze beweging is Patagonia, een toonaangevend duurzaam merk, een stichtende partner van URC, onderstrepend de gedeelde visie op een duurzamere toekomst voor de mode-industrie.

Meer weten?
Kijk op de website

trefwoorden: Social, mode, repair, circular

  • Branche Mode, Retail
  • Impactgebied Circulaire en duurzame productie
  • Vestigingsplaats Amsterdam

Andere sociale enterprises in de branche Mode

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •