Bamboovement

#
Bamboovement staat voor hoogwaardige verzorgingsproducten voor een schone toekomst.
Joshua van den Hurk, oprichter The Bamboovement

Bamboovement

Bamboovement is opgericht om  mensen te inspireren met duurzame verzorgingsproducten die de wereld groener kleuren. Het resultaat? Een oplossing voor de plastic crisis.

Het gevoel om iets te moeten doen ontstond tijdens een reis door Indonesië waar de prachtige natuur ernstig wordt bedreigd. Stranden zijn bedolven onder (plastic) afval, oerwouden worden massaal gekapt, en dieren overleven dit soort aanslagen op hun natuurlijke habitat niet. Dit allemaal terwijl ze in Azië al veelvuldig gebruik maken van bamboe. De perfecte vervanger voor plastic.

Bamboovement, opgericht in Amsterdam (2019), inspireert met veelal bamboe verzorgingsproducten een wereldwijde movement tegen plastic en is gespecialiseerd in mond-, haar-, lichaam-, en scheerverzorging. Met creativiteit en innovaties faciliteert Bamboovement de stap naar een duurzamer leven op zowel kleine als grote schaal in drie verschillende marktsegmenten: via eigen webshop, assortiment van Europese retailers en amenity kits van hotels en vliegtuigmaatschappijen wereldwijd.

Plastic producten uit de roulatie halen is één. Bijdragen aan natuurherstel is minstens net zo belangrijk. Daarom plant Bamboovement bomen en is het op weg naar volledig CO2-neutraal productassortiment.

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Retail, Productie & assemblage
  • Impactgebied Circulaire en duurzame productie, Intern. ontwikkeling & Fair chain
  • Vestigingsplaats Amsterdam

Andere sociale enterprises in de branche Retail

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •