We Share Care

#
Wij creëren nieuwe mogelijkheden voor zorg aan kwetsbare mensen en verbetering van hun welzijn. Door samenwerking met hun omgeving bieden we contact-, herstel- en groeimogelijkheden voor mensen die dat nodig hebben. Tegelijkertijd realiseren we een nieuwe opzet voor het organiseren van zorg.
Susan Langeveld, oprichter We Share Care

We Share Care

We Share Care is een jonge organisatie die actief is met nieuwe gezondheidszorg voor kwetsbare mensen. Wij werken actief aan een inclusieve en zorgzame wereld. Voor iedereen de kans om te ontwikkelen en om bij te dragen. Samen kunnen we het beter. Sociale en duurzame zorg is de nieuwe norm.

We Share care creëert nieuwe mogelijkheden voor zorg, en verbetering van het welzijn van kwetsbare mensen. We Share Care is voortgekomen uit Stichting Roos (www.stichting-roos.nl) een vrijwilligersorganisatie die vakanties voor kinderen met verstandelijke beperking organiseert. Waarom zouden we ook niet zoiets doen voor volwassenen, die 'er uit' moeten? Die, net als kinderen en jongeren met een beperking, avonturen moeten beleven, onder de mensen moeten zijn? Veel maatschappelijke voorzieningen worden door formele organisaties, instellingen, georganiseerd. Dergelijke initiatieven zijn bij de mensen zelf en hun familie weggenomen. Het is afstandelijker geworden. Om te kijken of het ook anders kon hebben we startkapitaal bij elkaar gespaard voor ons eerste initiatief, een kleinschalig dagbestedingscentrum. Dit is Langeveldshof genoemd en het biedt een 'warm bad'; ontmoeting en activering middels dagbesteding, georganiseerd met mensen uit eigen dorp en buurt. Ondertussen is Langeveldshof in twee dorpen in de Bollenstreek actief. 

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Zorg & welzijn
  • Impactgebied Sociale cohesie, Verbeteren van zorg
  • Vestigingsplaats Sassenheim

Andere sociale enterprises in de branche Zorg & welzijn

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •