Monkey Moves

#
“Monkey Moves staat voor de kracht van een beweegrijke start. We zijn het fundament voor groei door beweging!”
Leendert van Gaalen, oprichter Monkey Moves

Monkey Moves

Samen met bewegingswetenschappers, docenten en therapeuten heeft Monkey Moves een multisport programma ontwikkeld voor kinderen van 1,5 t/m 9 jaar. Het programma heeft als doel kinderen op motorisch- en sociaalvlak optimaal te stimuleren. Niet alleen binnen onze lessen, maar juist ook daarbuiten. De lessen zijn klein (max 15 kinderen) en zo inclusief mogelijk. Als een kind iets minder vaardig is, motorisch of sociaal, dan verrijkt dat de lessen en de leerervaring voor alle kinderen.

Why
Monkey Moves gelooft dat kinderen kunnen bloeien en groeien, door op hun eigen tempo bewegend de wereld te ontdekken en nieuwsgierigheid te prikkelen. De beste begeleiding in de juiste omgeving biedt daar de perfecte voedingsbodem voor.

Door slim en schaalbaar samen te werken maakt Monkey Moves impact op een groot maatschappelijk probleem, namelijk een toename aan zorgkosten en economische schade door de gevolgen van inactiviteit en overgewicht. Onderzoek toont aan dat kinderen die veelzijdig bewegen, vanuit plezier, een grotere kans hebben op een leven lang gezond bewegen.

How
Monkey Moves creëert een positieve groeispiraal voor een optimale ontwikkeling. De drie ingrediënten spelen, leren en groeien vormen de basis voor een leven lang gezond bewegen. Deze 360° ontwikkeling komt in alles van Monkey Moves terug.

What
Samen met bewegingswetenschappers, docenten en therapeuten heeft Monkey Moves een multisportprogramma ontwikkeld voor kinderen van 1,5 t/m 9 jaar. De ervaren en enthousiaste coaches van Monkey Moves zorgen voor een veilige en stimulerende omgeving. Hier ontdekken kinderen met sport en beweging de steeds groter wordende wereld. In de multisport lessen van Monkey Moves worden kinderen fysiek en motorisch sterk, en leert hij/ zij van jongs af aan ook spelenderwijs, emotionele en levensvaardigheden die hij/ zij in de toekomst nodig heeft voor een gelukkig, gezond en actief leven.

Naast de multisport lessen bij Monkey Moves, geven de coaches de lessen als cursussen en workshops op Kinderdagverblijven en de Buitenschoolse opvang. Daarnaast organiseert Monkey Moves sportieve kampen en kinderfeestjes.

Meer weten?
Kijk op de website

trefwoorden: gezondheid, kinderen, sport

  • Branche Zorg & welzijn
  • Impactgebied Sociale cohesie
  • Vestigingsplaats Utrecht

Andere sociale enterprises in de branche Zorg & welzijn

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •