Monkey Moves

#
Monkey Moves zet multisport in als middel voor fitte, zelfredzame kinderen met een positief zelfbeeld!
Leendert van Gaalen, oprichter Monkey Moves

Monkey Moves

Samen met bewegingswetenschappers, docenten en therapeuten heeft Monkey Moves een multisport programma ontwikkeld voor kinderen van 1,5 t/m 9 jaar. Het programma heeft als doel kinderen op motorisch- en sociaalvlak optimaal te stimuleren. Niet alleen binnen onze lessen, maar juist ook daarbuiten. De lessen zijn klein (max 15 kinderen) en zo inclusief mogelijk. Als een kind iets minder vaardig is, motorisch of sociaal, dan verrijkt dat de lessen en de leerervaring voor alle kinderen.

Why
Zorgkosten rijzen de pan uit. Veel zorgkosten zijn gerelateerd aan de gevolgen van inactiviteit, verkeerde voeding en verminderde sociale cohesie. De aandoeningen als gevolg van onze westerse leefstijl (obesitas, hart- en vaatziekten, depressie etc.) zijn kostbaar om te behandelen, maar het positieve punt is dat ze te voorkomen zijn. Onderzoek toont keer op keer aan dat meer en beter bewegen effect heeft op de gezondheid van kinderen. Dit in de vorm van een betere fysieke fitheid, optimale motorische ontwikkeling, betere schoolprestaties en betere sociale vaardigheden. Kinderen leren alleen niet meer hoe te spelen! Daarbij is aangetoond dat de positieve effecten een rol blijven spelen tijdens de volwassen leeftijd als deze kinderen onderdeel zijn van de beroepsbevolking.

How
Monkey Moves leert kinderen het plezier in bewegen, geeft ze zelfvertrouwen en verlaagt sociale drempels, door ze te leren weer samen te spelen, regels samen te maken en aan te passen en veel beweegervaringen te bieden. De basis van een leven lang gezond bewegen begint bij een brede motorische ontwikkeling.

Monkey Moves Club
Bij de Monkey Moves Club kunnen de apekoppen 40 weken per sportseizoen terecht voor lessen waarin elk jaar de motorische- en sociale vaardigheden - voor hun specifieke leeftijd - worden gekoppeld aan de 12 populairste sporten van Nederland. Elke 3 weken een andere sport dus.

Kinderdagverblijven en Buitenschoolse opvang
Naast Clublessen geven we de Monkey Moves lessen als cursussen en workshops op Kinderdagverblijven en de Buitenschoolse opvang. 

Maar ook organiseert Monkey Moves kampen, feestjes en open evenementen.

Leeftijdsgroepen: 1,5-3, 3-4, 4-6, 6-9

Meer weten?
Kijk op de website

trefwoorden: gezondheid, kinderen, sport

  • Branche Zorg & welzijn
  • Impactgebied Sociale cohesie
  • Vestigingsplaats Huizen

Andere sociale enterprises in de branche Zorg & welzijn

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •