mijnbuurtje

#
Mijnbuurtje is een veelzijdig online platform met geborgde community aanpak voor alle maatschappelijke en sociale uitdagingen.
Eric Hendriks, oprichter mijnbuurtje

mijnbuurtje

In buurten is enorm veel talent, spullen, handjes en kennis aanwezig. Meer dan voldoende voor een super buurt! Benut dit potentieel met mijnbuurtje!

In onze huidige maatschappij verspillen we enorm onbenut potentieel aan handjes, ideeën, spullen, kennis en activiteiten in onze buurten. Dit komt o.a. doordat we elkaar niet goed meer kennen, te weinig samenwerken en onderlinge verbinding en vertrouwen missen. We verspillen zo niet alleen veel, maar we raken ook onze grip kwijt op onze eigen omgeving en wel bevinden. We zijn steeds afhankelijker geworden van 'professionele buitenstaanders’.

Via de mijnbuurtje aanpak creëren ze nieuwe verbindingen en vertrouwen in de buurt door bewoners met professionals te trainen als buurtverbinder. In de training leren ze hoe ze het potentieel in de buurt kunnen benutten en hoe ze nu nieuwe mensen kunnen betrekken. Naast de training krijgt de buurt een eigen online dorpsplein waarop al het nieuws en beschikbare potentieel zichtbaar wordt gemaakt. Ook het aanbod van organisatie, maatschappelijke instellingen en ondernemers is zo voor iedereen makkelijk te vinden.

Meer weten?
Kijk op de website

trefwoorden: cohesie, lokaal, sociaal

  • Branche Deeleconomie, Zorg & welzijn
  • Impactgebied Sociale cohesie
  • Vestigingsplaats Nijmegen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •