Boefjes en Barista's

#
Met Boefjes en Barista’s verbinden wij ouderen, jonge ouders en kinderen. Hiermee slaan wij twee vliegen in één klap door zowel eenzaamheid onder ouderen als jonge ouders aan te pakken.
Carlijn van den Berge, Directeur 'Boefjes en Barista's'

Boefjes en Barista's

Bij Boefjes en Barista’s is iedereen welkom: van 0 tot 100+. Tijdens de wekelijkse ontmoetingsochtenden in een woonzorgcentrum verbinden we jong en oud met spel en koffie.

 

Boefjes en Barista's is een fijne plek om samen met je kindje naar toe te gaan voor een gezellige (speel)ochtend. Drie generaties spelen en drinken koffie tijdens de ontmoetingsochtenden van Boefjes en Barista's.

Als jonge ouder wordt je wereld een stuk kleiner. Je kent vaak nog niet veel andere ouders in de buurt en het is niet altijd makkelijk om er met je kleine kind op uit te gaan in de buurt. Daarnaast zijn veel horecazaken waar je kindje de ruimte heeft om even te spelen en te bewegen. Je sociale netwerk en - behoefte veranderen. Aan de andere kant is er veel eenzaamheid onder ouderen. Boefjes en Barista's organiseren we in woonzorgcentra. Deze locaties staan midden in woonwijken, zodat de ontmoetingen kunnen leiden tot nieuwe en sterkere sociale netwerken tussen de buurtgenoten. Buren die elkaar kennen en opzoeken voor een praatje, kop koffie of hulpvraag ervaren minder eenzaamheid en zijn zelfredzamer. De nabijheid dichtbij huis is ook voor zowel ouders met kleine kinderen als ouderen praktisch wegens verminderde mobiliteit.

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Zorg & welzijn
  • Impactgebied Sociale cohesie
  • Vestigingsplaats ’s-Hertogenbosch

Andere sociale enterprises in de branche Zorg & welzijn

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •