MedGezel

#
MedGezel zet geneeskundestudenten in als medisch coach van patiënten, waardoor zij uitgroeien tot betere medici.
Giliam Kuijpers, oprichter en directeur MedGezel

MedGezel

De mens achter zowel patiënt als zorgverlener staat centraal bij MedGezel. In de rol van coach begeleiden geneeskundestudenten patiënten rondom hun bezoek aan het ziekenhuis.

Tot wel 80% van de informatie in een consult gaat verloren. Patiënten hebben de informatie niet onthouden of niet begrepen. Om goede keuzes te kunnen maken is het belangrijk dat patiënten overzicht hebben over hun gezondheidssituatie en dat hun wensen en behoeftes goed aan bod komen tijdens het consult. Dat is in ons huidige zorgsysteem zeker niet vanzelfsprekend.

MedGezel heeft daarvoor een oplossing bedacht waarbij de toekomstige artsen van Nederland worden opgeleid tot medisch coach. In deze coachrol luisteren de geneeskundestudenten heel goed naar de patiënten en treden zij op als belangenbehartiger van de patiënten. De inzet van een student als coach voor de patiënt heeft grote voordelen voor de patiënten, voor de artsen en voor de deelnemende zorginstellingen. En natuurlijk voor de studenten zelf, die beter inzicht krijgen in de kwetsbare positie van patiënten, wat ze uiteindelijk tot meer empathische en dus betere medici maakt.

MedGezel streeft ernaar om alle geneeskundestudenten op te leiden tot medisch coach. Daarmee willen zij een stevige impuls geven aan het mensgerichter maken van de gezondheidszorg.

 

Meer weten?
Kijk op de website

trefwoorden: Medisch, Coaching

  • Branche Zorg & welzijn
  • Impactgebied Sociale cohesie, Verbeteren van zorg
  • Vestigingsplaats Bussum

Andere sociale enterprises in de branche Zorg & welzijn

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •