Pharmaswap

#
Een betere wereld achterlaten door geen enkel geneesmiddel te verspillen, met als doel de gezondheidszorg voor iedereen te verbeteren.
Jelmer Faber, Piter Oosterhof, Rob Haenen & Lieke van Kerkhoven ,

Pharmaswap

PharmaSwap voorkomt verspilling van geneesmiddelen die de houdbaarheidsdatum naderen. Apothekers kunnen deze unieke deelmarktplaats gebruiken om vraag naar en aanbod van medicatie te delen. Groothandels kunnen voorraad die de houdbaarheidsdatum nadert aanbieden. Door de reeds aanwezige voorraad beter te benutten dragen we bij aan een aanzienlijke verlaging van zorgkosten en stimuleren we bovendien verduurzaming van de gezondheidszorg. Het productieproces van medicijnen is immers één van meest vervuilende onderdelen van de gezondheidszorg.

 

PharmaSwap is een unieke deelmarktplaats waarop apothekers vraag én aanbod van medicatie kunnen delen. PharmaSwap is ontwikkeld door Nederlandse apothekers en gehost op het FLOOW2 platform.

Wij zijn ervan overtuigd dat we door het creëren van transparantie over wie, wat, waar en wanneer beschikbaar heeft, verspilling van medicijnen kunnen verminderen. Het gaat hierbij om medicijnen die de vervaldatum naderen of waarvoor de behoefte is ontstaan, omdat een patiënt van behandeling is veranderd of uw klantenbestand om een andere reden heeft verlaten.

Door optimalisatie van het gebruik van medicijnen die al op de markt zijn, kunnen we bijdragen aan enorme kostenbesparingen in de gezondheidszorg. Tegelijkertijd werken we aan een duurzamer systeem, omdat we voorkomen dat potentieel gevaarlijke geneesmiddelen onnodig in afvalstromen terechtkomen.

PharmaSwap is opgericht door apothekers Jelmer Faber en Piter Oosterhof in samenwerking met marktplaats-specialist FLOOW2.

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Deeleconomie, Zorg & welzijn
  • Impactgebied Circulaire en duurzame productie, Verbeteren van zorg
  • Vestigingsplaats Oisterwijk

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •