Operatie Periscoop

#
Operatie Periscoop is een organisatie die plekken in de openbare ruimte die aandacht nodig hebben in kaart en ze tot een fijne en sociale verblijfsplek inricht.`
Yehudi Van de Pol, oprichter Operatie Periscoop

Operatie Periscoop

Operatie Periscoop werkt aan oprechte verbondenheid in de stad door middel van sociale en fysieke interventies in de publieke ruimte.

Een belangrijk aspect voor het versterken van plekken is het perspectief van de jeugd (en hun ouders) uit de buurten waar we werken te verbreden door ze in aanraking te brengen met diverse kunstvormen. Enerzijds doet Operatie Periscoop dat met architectuur, kunst (installaties) en verrassende performances in de openbare ruimte en anderzijds met cultuur- en kunsteducatie.

Operatie Periscoop heeft met Social Placemaking een innovatieve manier ontwikkeld om participatie in de wijk te stimuleren. Zij verbinden verschillende beleidsterreinen aan elkaar en spelen zo beter in op hoe gebiedsgericht werken er in de praktijk uit kan zien.

Operatie Periscoop werkt vooral samen met lokale partijen, kunstenaars, ontwerpers en performers op de plek waar de interventies plaatsvinden.

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Reizen, cultuur & recreatie, Zorg & welzijn
  • Impactgebied Sociale cohesie
  • Vestigingsplaats Amsterdam

Andere sociale enterprises in de branche Reizen, cultuur & recreatie

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •