Enliven

#
Enliven maakt het door het middels virtual reality mogelijk te maken om voor even in de schoenen van een ander te staan
Alex Tavassoli, Founder en Managing Director Enliven

Enliven

Je verplaatsen in een ander met virtual reality. Ongekende betrokkenheid en onmiskenbare impact. Dé tool voor gedragsverandering.

In 2014 realiseerde Alex zich de mogelijke impact van een perspectiefwisseling met virtual reality; wat als ouders huiselijk geweld vanuit het kindperspectief ervaren? Eind 2015 wist Alex het Ministerie van Justitie en Veiligheid te overtuigen om deze sprong met hem te wagen, wat het begin betekende van Enliven.

Niets is lastiger dan je werkelijk in te leven in een ander. Je kunt iemand proberen te begrijpen, maar echt voelen wat de ander voelt is een illusie. Dit onvermogen om ons in te leven speelt een grote rol bij de meeste maatschappelijke problemen: misdaad, geweld, oorlog, racisme, kindermishandeling en ongelijkheid. Het is ingewikkeld een ander te helpen als je hem niet helemaal begrijpt. Er is ons dus alles aan gelegen mensen te helpen zich beter in te leven in de ander. Met de virtual reality ervaringen van Enliven maak je werkelijk mee wat een ander meemaakt. En voel je wat de ander voelt.

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Technologie & telecom, Media, journalistiek & ICT, Zorg & welzijn
  • Impactgebied Verbeteren van zorg
  • Vestigingsplaats Arnhem

Andere sociale enterprises in de branche Technologie & telecom

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •