Malus

#
Malus zet zich in om jongvolwassen met autisme te activeren en verbinden op weg naar werk.
Erwin, Malus

Malus

Het primaire impactgebied van Malus is het activeren en verbinden van jong volwassenen met autisme zodat ze weer deelnemen aan de maatschappij en tot ontwikkeling komen. Malus heeft als doel een springplank te zijn op weg naar (betaald) werk.
 

Malus, een sociale en lokale onderneming die draait om buitenbeentjes in het kwadraat. Malus verwerkt buitenbeen appels uit het ommeland van Nijmegen in samenwerking met buitengewone jongeren uit de regio. Jongvolwassenen die vanwege autisme moeilijk hun weg vinden naar studie of werk. Deze veelal eigenzinnige jongvolwassenen brengt Malus op gang via het ambachtelijk persen en verwerken van aparte appels uit de omgeving. Het motto van Malus is Persen zonder druk.

Het maken van producten met buitenbeen appels is niet ons doel, maar het middel om te activeren en te verbinden met de maatschappij. Het verwerken van appels biedt een enorm scala aan activiteiten waarin ieder wel zijn drive kan vinden. Zo gaat de een het liefst naar het platteland om de rust op te zoeken: appels halen, plukken en snoeien. De ander gaat graag op pad naar de stad en brengt producten aan de man. Weer een ander houdt van het werken aan nieuwe producten en de processen en machines die daarbij komen kijken. Malus werkt kleinschalig, ambachtelijk en in kleine groepen en zal dat altijd blijven doen. Daarin zit immers de ruimte voor op maat gemaakte activiteit.

 

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Zorg & welzijn
  • Impactgebied Arbeidsparticipatie, Sociale cohesie
  • Vestigingsplaats Heilige Landstichting

Andere sociale enterprises in de branche Zorg & welzijn

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •