Refugee Team

#
Refugee Team helpt vluchtelingen in Nederland sneller en beter te laten integreren via vrijwilligerswerk bij (sport)evenementen.
Martijn Berghman, oprichter Refugee Team

Refugee Team

Refugee Team is overtuigd dat vluchtelingen een volwaardige plek verdienen en een waardevolle bijdrage kunnen bieden in Nederland. Tegelijkertijd geloven zij sterk in de kracht van (sport)evenementen om verandering in gang te zetten en mensen te verbinden.

Het Refugee Team is een team van vluchtelingen (statushouders) dat als vrijwilliger werkt bij (sport)evenementen. Hierbij snijdt het mes aan twee kanten: evenement-organisatoren staan te springen om extra vrijwilligers terwijl onze teamleden nuttige vaardigheden leren in bijvoorbeeld logistiek, catering en beveiliging. Daarbij komen de leden van het Refugee Team in contact met nieuwe mensen en maken ze kennis met de Nederlandse werkmentaliteit. 

Door intensief samen aan het werk te zijn tijdens evenementen, onstaat een vertrouwensband, en een goed beeld van iemand zijn kwaliteiten. Als tegenprestatie introduceert het evenement teamleden met een goede referentie bij haar bedrijvennetwerk - bijvoorbeeld sponsoren en leveranciers. Binnen dit netwerk begeleidt het Refugee Team teamleden naar een baan, stage of opleidingsplek. 

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Facilitaire dienstverlening
  • Impactgebied Arbeidsparticipatie
  • Vestigingsplaats Eindhoven

Andere sociale enterprises in de branche Facilitaire dienstverlening

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •