autismehuis

#
autismehuis verandert de Nederlandse zorg voor kinderen en jongeren met autisme zodat zij zich tot hun volle potentieel kunnen ontwikkelen
Dineke Hartman, Initiatiefneemster autismehuis

autismehuis

De meer dan 75 professionals van autismehuis houden gezinnen bij elkaar door ze te voorzien van de juiste zorg. Ze voorkomen uithuisplaatsingen en stimuleren maatschappelijke & economische participatie door uit te gaan van mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden.

Toen Thomas - de oudste zoon van Robin en Dineke - 3 jaar was, kreeg hij een diagnose contactgestoordheid en klassiek autisme. Z’n IQ lag tussen de 60 en 70. Er werd gesproken over uithuisplaatsing. Dat was het laatste wat hun gevoel ze zei te doen. Na een intensieve periode waarin Dineke haar baan opgaf en fulltime met Thomas werkte volgens een specifieke aanpak is Thomas inmiddels 16, gaat naar 4VWO en heeft een IQ wat dubbel zo hoog is.

Binnen autismehuis wordt met dezelfde aanpak gewerkt. Er wordt nauwkeurig gekeken naar waar de kinderen en jongeren staan in hun ontwikkeling. Vervolgens wordt er een op maat gemaakt plan gemaakt, waarbij iedereen wordt betrokken die hiervoor nodig is. Door wetenschap te combineren met focus op wat wel kan worden er ongelofelijke resultaten behaald op gebied van groei en ontwikkeling. En dat is goed voor toenemend geluk, maatschappelijke én economische participatie.

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Zorg & welzijn
  • Impactgebied Sociale cohesie, Verbeteren van zorg
  • Vestigingsplaats Zwolle

Andere sociale enterprises in de branche Zorg & welzijn

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •