OpenEmbassy

#
OpenEmbassy zorgt dat nieuwkomers zinnig, gelijkwaardig en vlot hun weg in Nederland kunnen vinden.
Renée Frissen, directeur/oprichter Open Embassy

OpenEmbassy

OpenEmbassy bouwt inclusieve gemeenschappen van nieuwkomers en ervaren Nederlanders. We ondersteunen individuele nieuwkomers met kennis en acties en veranderen tegelijkertijd het systeem.

Nieuwkomers in Nederland lopen vaak vast in het systeem. Dat beperkt hun toegang tot bijvoorbeeld werk, (taal-) onderwijs, zorg, en informatie. Met data- en community gedreven oplossingen zorgen we ervoor dat nieuwkomers weer perspectief krijgen.

De nieuwkomer is de expert
Onze impact- en actie-onderzoekers sluiten aan bij de mensen om wie het gaat: de nieuwkomer is de expert. Vanuit een open en nieuwsgierige houding gaan we het gesprek aan, samen met een cultural mediator. Zo ontstaat een gelijkwaardige samenwerking en leggen we nieuwe (in)formele verbindingen in de lokale community. Hieruit komen vervolgacties en creatieve oplossingen die goed werken.

Individuele steun vertalen naar systeem-impact
Met Individuele Ondersteuning van nieuwkomers halen we tegelijk waardevolle, ervaringsgerichte data op over het systeem. De afgelopen jaren ontwikkelden we in de praktijk goed onderbouwde, effectieve methodieken voor Impact Onderzoek en Training om gemeenten en organisaties te helpen hun beleid passend te maken voor inburgeraars. Daarbij werken we op basis van het evidence based model van de Indicators of Integration.

Ons team
Goede relaties, snel schakelen en een enorm netwerk zijn de bouwstenen van ons werk. Daarnaast brengt ons diverse team verschillende perspectieven en geleefde ervaring mee. Zo sluiten we zo goed mogelijk aan bij de ervaringen van nieuwkomers zelf.

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Zorg & welzijn
  • Impactgebied Arbeidsparticipatie, Sociale cohesie
  • Vestigingsplaats Amsterdam

Andere sociale enterprises in de branche Zorg & welzijn

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •