VELUWE65PLUS

#
Veel gepensioneerden zitten thuis en missen het contact met collega’s. VELUWE65PLUS helpt hen om weer actief deel te nemen aan het werkzame leven
Gert Sturre, VELUWE65PLUS

VELUWE65PLUS

Aan oudere werknemers als uitzendkracht wordt vaak niet gedacht. Het is voor menig ondernemer even omschakelen maar wie de stap neemt ervaart al snel de voordelen.

Veel gepensioneerden zitten thuis en missen het contact met collega’s. De overvloedige vrije tijd vullen ze veelal in met hobby’s, zorg voor kleinkinderen, klusjes rond het huis en vrijwilligerswerk. Na verloop van tijd verveelt dit of brengt het onvoldoende waardering en/of voldoening. De meeste gepensioneerden zijn op de meest uiteenlopende tijden beschikbaar en flexibel inzetbaar. Veel ouderen hebben helemaal geen zin om achter de geraniums te zitten. Ze zijn actief, vol levenslust en dragen graag hun steentje bij aan de maatschappij. Ook op werkgebied. Daarbij delen ze graag hun ervaring. Bovendien is bewezen dat een mix van jong en oud op de werkvloer leidt tot meer motivatie en minder ziekteverzuim.

Bij veel bedrijven wordt als vanzelfsprekend afscheid genomen van werknemers wanneer ze de AOW-gerechtigde leeftijd bereiken. Ook wanneer het de meest ervaren krachten betreft. Zelfs wanneer hiermee belangrijke kennis en ervaring verloren gaat voor het bedrijf. Zelden wordt er bij stilgestaan dat deze kennis en ervaring behouden kunnen worden voor het bedrijf. Veluwe65plus bemiddelt en adviseert over de mogelijkheden om deze kennis en ervaring te behoudn. Een 65-plusser maatschappelijk betrokken houden is om diverse redenen een vorm van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Door (langer) te werken blijven 65-plussers actief bezig, wat een positief effect heeft op hun fitheid en gezondheid.

Actief deelnemen aan het werkzame leven brengt regelmaat, en waardering voor iemands inzet draagt bij tot zelfrespect. Mooi bijkomend voordeel is dat de senior ervaring kan overdragen aan junior(en). Dit alles draagt bij tot zelfredzaamheid en gaat vereenzaming tegen. Waardoor er minder beroep wordt gedaan op de gezondheidszorg.

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Zakelijke dienstverlening
  • Impactgebied Arbeidsparticipatie
  • Vestigingsplaats Apeldoorn

Andere sociale enterprises in de branche Zakelijke dienstverlening

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •