Greenfox Social Return

#
GreenFox gelooft dat iedereen een voorsprong op de arbeidsmarkt heeft.
Renzo Deurloo, Greenfox Social Return

Greenfox Social Return

GreenFox gelooft dat iedereen een voorsprong op de arbeidsmarkt heeft. Het bedrijf biedt mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt een kans door werkgelegenheid voor hun te creëren bij grote bedrijven zoals ABN AMRO, Strukton, ENGIE, BAM, Heijmans, Hotelschool The Hague, etc. Deze social return zorgt al bij veel bedrijven voor goedkoper en efficiënter werk, wat geheel verzorgd wordt door GreenFox Social Return.

De sociale onderneming vestigde zich als een van de eerste sociale onderneming in 2009 en laat zien dat een sociale onderneming onder de juiste omstandigheden kan uitgroeien tot een gerespecteerd en succesvol bedrijf.

Voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is het vinden van werk vaak lastig. Zij hebben het nadeel niet makkelijk te kunnen aantonen dat ze geschikt zijn voor de baan wat het zoektraject vertraagt. Opdrachtgevers hebben het eveneens lastig. Wat is iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt en is hij of zij wel geschikt? GreenFox Social Return helpt werkzoekenden door ze in dienst te nemen en op te leiden tot geschikte kandidaten voor hun opdrachtgevers. Hierbij wordt de 'no cure, no pay' instelling gehanteerd. Als de opdrachtgever niet tevreden is, houdt het op. Wij nemen alle risico's op ons, aldus Deurloo.

GreenFox is 7 jaar geleden ontstaan uit het idee om bestaande verlichting zuiniger te maken. Voor dit werk waren mensen nodig die nauwkeurig repeterend handwerk konden verrichten. 'We ontdekten dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hier erg goed in zijn', zo vertelt Deurloo. 'Een sociale onderneming ontstond en een ambitie om iets voor deze groep te kunnen betekenen. Op basis van iemands kunnen zoeken wij naar een passende werkplek.'

De groeiende vraag van bedrijven naar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt gaat harder dan verwacht, verklaart Deurloo aan het feit dat er wel behoefte aan is, maar weinig aanbod en kennis. Bedrijven willen wel, maar er is nog te weinig expertise. Onze medewerkers zijn specialisten en kunnen een enorme besparing realiseren. Daarnaast helpen wij bedrijven verder op de PSO, de prestatieladder sociaal ondernemen, of bij de invulling van hun social return, een contracteis om binnen een aanbesteding mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie aan werkervaring te helpen. Wij kunnen namelijk overal mensen plaatsen, want bij ieder bedrijf is er passend werk. Daarbij merken bedrijven dat onze mensen goedkoper zijn. Dat maakt social return tot een succes. De PSO maakt concreet wat werkgevers doen aan het plaatsen van mensen met een kwetsbare positie, zo kun je je succes daarin meten. Een win-win situatie dus. Naast hulp aan een grote groep werkzoekenden, ook een zichtbaar positieve boost voor je bedrijf.

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Bouw & onroerend goed, Facilitaire dienstverlening, Zakelijke dienstverlening
  • Impactgebied Arbeidsparticipatie, Circulaire en duurzame productie
  • Vestigingsplaats Den Haag

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
020 - 626 44 10

 

Route

 

 

info@social-enterprise.nl
KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners

  • PwC-logo-wit.png

  •