Piipol

Bij Piipol ontwikkelen excellente (onbegrepen) whizzkids briljante webapplicaties en voeren zij systeembeheertaken uit voor het midden-, kleinbedrijf en NGO’s.
Rik Kamping Piipol

Piipol

Piipol is een ICT-bedrijf dat websites bouwt, systeembeheer verricht, telefonie en voip levert, e-mail service aanbiedt en applicaties ontwikkelt. Business as usual, tot zover! Maar de bedrijfsfilosofie van Piipol is anders.

Anders dan normaal
Oprichters Bart en Rik vinden het moeilijk te accepteren dat plenty voortreffelijke computertalenten (soms nog in wording) aan de zijlijn van het maatschappelijke veld blijven staan, omdat ze…   Een tikkeltje onaangepast zijn misschien? Iets te vaak autistische trekjes vertonen ? Te opzichtige fysieke beperkingen hebben? Zich wat minder vaak op de borst kloppen dan maatschappelijk goed voor ze is? Door de sociale dienst al van het etiket onbemiddelbaar (lees: hopeloos) zijn voorzien?

Bart en Rik zijn er van overtuigd dat er zat (buiten)gewoon getalenteerde websitebouwers, computertechneuten, softwareontwikkelaars rondlopen die een kans verdienen in de IT. Piipol biedt die kans. Met een andere, vaak persoonlijkere benadering presteren excellente whizzkids met een afstand tot de arbeidsmarkt opeens fenomenaal. Mensen die het in het commerciële bedrijfsleven niet redden of er zelfs helemaal geen kans kregen,  zijn opeens fantastische web- of applicatiebouwers of prima systeembeheerders.


(***)

Als iemand ‘s nachts beter werkt dan overdag, bootsen we de nacht na door een afgetimmerde donkere ruimte te creëren. Iemand die de ochtendspits te stressvol vindt, mag al om 7 uur beginnen en iemand die ‘s ochtends niet zo snel opstart, begint om tien uur met zijn werkzaamheden.

Rik (mede-oprichter Piipol)Drie jaar bestaat Piipol nu (zowat). Bart en Rik nemen op een whizzkid-vriendelijke manier mensen aan. Diploma’s, bijvoorbeeld, zijn bij deze social enterprise van ondergeschikt belang. Ook met een gatenkaas van een c.v. kan er genoeg reden zijn voor een gesprek. En daarna aangenomen, worden de arbeidsomstandigheden zo veel mogelijk aan de werknemers aangepast. Rik:  ”Als iemand 's nachts beter werkt dan overdag, bootsen we de nacht na door een afgetimmerde donkere ruimte te creëren. Iemand die de ochtendspits te stressvol vindt, mag al om 7 uur beginnen en iemand die ‘s ochtends niet zo snel opstart, begint om tien uur met zijn werkzaamheden.”  Inmiddels lopen er bij Piipol al zo’n acht mensen met een verhaal rond. Overigens niet letterlijk, want één ding hebben al die uiteenlopende whizzkids bij Piipol gemeen: ze leggen hun hele ziel en zaligheid in hun werk. De bedrijfsfilosofie van Piipol werkt keihard. 


(***)

Ook sollicitatieprocedures verlopen wizzkid-vriendelijk. Diploma’s, bijvoorbeeld, zijn bij deze social enterprise van ondergeschikt belang. Ook met een gatenkaas van een c.v. kan er genoeg reden zijn voor een gesprek.


 

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Media, journalistiek & ICT, Technologie & telecom, Zakelijke dienstverlening
  • Impactgebied Arbeidsparticipatie
  • Vestigingsplaats Utrecht

Andere sociale enterprises in de branche Media, journalistiek & ICT

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •