SharePeople

#
De missie van SharePeople is om verzekeren te veranderen in een eerlijk, solidair en vooral betaalbaar systeem.
Cosmas Blaauw, SharePeople

SharePeople

SharePeople is ontstaan in 2017, toen ondernemers die zelf een AOV zochten er tegenaan liepen dat dit hopeloos ingewikkeld, intransparant en duur was. Ze bedachten een andere manier om risico's onderling te delen, zonder tussenkomst van een verzekeraar. SharePeople is nu dé eenvoudige en voordelige oplossing bij arbeidsongeschiktheid voor ondernemers, van ondernemers. En samen met duizenden zzp’ers, freelancers en ondernemers zetten ze de markt van verzekeren op z'n kop.

Cosmas (initiatiefnemer van SharePeople): ‘We doen het echt anders dan de traditionele verzekeraars. SharePeople is dan ook géén verzekeraar maar een crowdsurance. Dat betekent dat we met de ‘crowd’ peer-to-peer betalingen doen aan diegene die arbeidsongeschikt zijn. En dat zijn rechtstreekse betalingen, zonder marges zoals bij de verzekeraar. We maken geen winst op zorg. En dat is echt wel revolutionair en we zijn de enige in Nederland die dat op deze manier doen. En de eerste niet-verzekeraar die deze oplossing kan bieden tot AOW-leeftijd.’

SharePeople Crowdability; de arbodienst voor zzp’ers
SharePeople is een steeds groter groeiend, jong, sterk netwerk van ondernemers. Ze delen kennis en ervaringen over hoe je zo gezond mogelijk onderneemt. Zo verkleinen ze de kans op arbeidsongeschiktheid en houden ze de kosten laag! Sinds kort hebben ze hun dienstverlening dan ook uitgebreid met SharePeople Crowdability, waarmee ze ondernemers begeleiden bij arbeidsongeschiktheid en helpen bij de preventie daarvan.

Samen eigenaar van SharePeople Coöperatie
Iedere deelnemer kan ook lid (aandeelhouder) worden van de SharePeople Coöperatie door het doen van een kleine investering. Deze coöperatieleden zijn samen 100% eigenaar van SharePeople b.v. Gezamenlijk bepalen ze de koers van de organisatie. Mocht er winst gemaakt worden, dan vloeit deze winst terug naar de leden van de coöperatie.

En omdat SharePeople van ondernemers voor ondernemers is besteden ze de werkzaamheden zoveel mogelijk uit aan de leden van de coöperatie. Zo vormen klanten, medewerkers en aandeelhouders één geheel.

Werken bij SharePeople
Lijkt het je leuk om te werken bij SharePeople? Hou dan vooral hun vacaturepagina in de gaten!

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Zakelijke dienstverlening
  • Impactgebied Sociale cohesie
  • Vestigingsplaats Utrecht

Andere sociale enterprises in de branche Zakelijke dienstverlening

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •