SharePeople

#
SharePeople wil ‘verzekeren’ veranderen in een 100% transparant, eerlijk, solidair en vooral betaalbaar systeem.
Cosmas Blaauw, SharePeople

SharePeople

SharePeople is (gestart als) een sterk netwerk van zelfstandige ondernemers dat elkaar een inkomen geeft bij arbeidsongeschiktheid. Zonder tussenkomst van een verzekeraar.

SharePeople is allereerst een online platform waarmee groepen onderling risico’s delen. Crowdsurance noemen we dat. Een belangrijk kenmerk van crowdsurance is dat de ‘premiebetalingen’ even hoog zijn als de ‘schadeuitkering’ (zonder marge ertussen). Om gebruik te maken van het online systeem betalen deelnemers alleen een gebruiksvergoeding. 

Ze zijn begonnen met een alternatief voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering. 80% van de ondernemers verzekert zich niet en als je dan langdurig ziek wordt kom je in grote financiële problemen. Daar wilden ze iets aan doen. Bovendien is er een grote groep ondernemers die zich helemaal niet kan verzekeren, bijvoorbeeld oudere zzp-ers in de bouw. Met SharePeople kunnen zij toch onderling het risico op arbeidsongeschiktheid opvangen. Op basis van solidariteit, dus eigenlijk zoals verzekeren ooit bedoeld is. 

SharePeople moest ergens beginnen, maar je kunt je voorstellen dat er nog veel meer risico’s zijn die je onderling met SharePeople Crowdsurance zou kunnen delen.

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Zakelijke dienstverlening
  • Impactgebied Sociale cohesie
  • Vestigingsplaats Driebergen

Andere sociale enterprises in de branche Zakelijke dienstverlening

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •