De Meewerkers

#
In 2010 begonnen we vanuit de filosofie dat de sociale werkvoorziening in Nederland moest veranderen. Het moet niet alleen anders, het kán ook anders.
Peter Hobbelen, De Meewerkers

De Meewerkers

De Meewerkers investeert in de infrastructuur van de sociale werkvoorziening in Nederland en creëert werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Het professioneel runnen van (onderdelen van) SW-bedrijven, met winstoogmerk en oog voor de menselijke maat, is volgens de Meewerkers dé ultieme oplossing om mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te houden. En om van deze SW-bedrijven gezonde, sociale ondernemingen te maken, waar medewerkers met plezier werken. De Meewerkers adviseert bedrijven en overheden, brengt vraag en aanbod bij elkaar en neemt (SW)bedrijfsonderdelen over, inclusief haar personeelsleden. Een goed voorbeeld is Emma Safety Shoes, in 2013 door De Meewerkers overgenomen van (gefailleerd) SW-bedrijf Licom uit Heerlen, met 115 medewerkers onder wie 95 met een SW-indicatie. Emma werd al in 1931 door De Staatsmijnen opgericht als werkverschaffing aan invalide mijnwerkers. Vandaag de dag wordt Emma Safety Footwear niet alleen door mijnwerkers gedragen, maar door harde werkers over de hele wereld; met 115 werknemers produceert het bedrijf jaarlijks ruim 300.000 paar veiligheidsschoenen, verspreid via 400 dealers.

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Financiële dienstverlening, Zakelijke dienstverlening
  • Impactgebied Arbeidsparticipatie
  • Vestigingsplaats Doetinchem

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •